to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:30 | 06.09.2017

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Η θετική πορεία της οικονομίας αποδεικνύει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι

"Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ξαναμπαίνει στην κεντρική οικονομική ατζέντα και αποκτά πάλι τη λάμψη που της στέρησαν για χρόνια οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες υποβάθμισαν τη ΔΕΘ σε περιφερειακό γεγονός", σχολίασε νωρίτερα ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος στα Παραπολιτικά 90.1 FM.


 Πρόσθεσε δε, ότι η συμμετοχή της Κίνας, ως τιμώμενη χώρα, καθώς και η αύξηση των εκθετών σχεδόν κατά 50% σηματοδοτεί το αυξημένο οικονομικό και επενδυτικό ενδιαφέρον, γύρω από την 82η ΔΕΘ "κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα κάνει και απολογισμό του κυβερνητικού έργου, για την Θεσσαλονίκη και για την Οικονομία και όχι μόνο εξαγγελίες".

Έργα που για χρόνια έμεναν ανολοκλήρωτα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, έχουν ήδη δρομολογηθεί, ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται, όπως η σήραγγα των Τεμπών, οι κάθετες οδοί της Εγνατίας, ο δημόσιος έλεγχος του ΟΑΣΘ, με περισσότερα λεωφορεία για την πόλη,  η επέκταση του λιμανιού και του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, με λειτουργικές συμβάσεις, αλλά και η επιστροφή δημόσιων χώρων στους Θεσσαλονικείς, όπως το στρατόπεδο Παύλου Μελά, αλλά και άλλοι χώροι που προγραμματίζονται.

"Η Θεσσαλονίκη κινείται πλέον σε διαφορετική πραγματικότητα", τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος και σε ερώτηση για το εάν τηρήθηκε, τελικά το λεγόμενο "πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης" απάντησε ότι παρότι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 παρουσιάσαμε και ζητήσαμε να κριθούν από τους πολίτες πολλές από τις αλλαγές του – πράγμα που έγινε -  πολλά από τα βήματα αυτού του προγράμματος έχουν πραγματοποιηθεί, αναφέροντας μεταξύ άλλων την εξυπηρέτηση της επιχειρηματικότητας με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, τις 100 δόσεις των επαγγελματιών, τη διαφάνεια στα τραπεζικά δάνεια, τον αναπτυξιακό νόμο και το ΕΣΠΑ, την Αναπτυξιακή τράπεζα, την αδειοδότηση επιχειρήσεων, το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση, την αδειοδότηση των καναλιών, κλπ.

Επεσήμανε δε, ότι η έλλειψη κανόνων και διαφάνειας στην επιχειρηματικότητα και τον δανεισμό, τα δάνεια που δίνονταν με "αέρα", αλλά και οι άδειες σε επιχειρήσεις σε λίγους και εκλεκτούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα στη βιομηχανία, το εμπόριο και τις εισαγωγές και επηρέασαν αρνητικά την επανεπένδυση στην πραγματική παραγωγή.

"Δεν είναι περίεργο που η χώρα μας, φέτος, έχει περισσότερες επενδύσεις απ' ότι είχε τα προηγούμενα τα προηγούμενα επτά χρόνια, περίοδο κατά την οποία είχαν παγώσει  6.500 φάκελοι στον αναπτυξιακό νόμο του κ Χατζηδάκη και 6 δις ιδιωτικών επενδύσεων;", αναρωτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος συμπληρώνοντας ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ανέπτυξαν πολιτικές σχέσεις με την επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα αυτή των ΜΜΕ, κάτι που και σήμερα συνεχίζουν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

"Το παλιό πολιτικό σύστημα ακόμα στηρίζεται στις πλάτες ιδιοκτητών ΜΜΕ, διότι δεν έχει το κουράγιο να κάνει πολιτική στην κοινωνία", είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: "Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Δεν είμαστε αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα. Διαφέρουμε και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι επιστρέφουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα, διότι η επιχειρηματικότητα γνωρίζει πλέον ότι υπάρχουν κανόνες και ισοτιμία, κάτι που ήθελε και η ίδια. Οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι έχουν τελειώσει. Όσο για τα παπαγαλάκια που μιλούν για 100 δις κόστος από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καλώ δημόσια όποιον έχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι αυξήθηκε το Δημόσιο χρέος επί των ημερών μας, να το καταθέσει στη δημόσια σφαίρα με στοιχεία από την ΕΚΤ ή το ΔΝΤ".

Και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του αναφέροντας ότι η πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης είναι η καλύτερη δυνατή, ώστε να δημιουργηθεί εκ νέου οικονομία και ανάπτυξη. Η πραγματική επενδυτική δραστηριότητα και η πραγματική μείωση της ανεργίας θα αποδείξουν, τελικά, ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι". 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)