to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:11 | 12.07.2021

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Η Θεσσαλονίκη πλήρως απαξιωμένη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Στην κεντρική πολιτική ομιλία του προέδρου του ΣΥ​ΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8μμ στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στην συνέντευξη του ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash 99,4 της Θεσσαλονίκης και στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη.


Στην κεντρική πολιτική ομιλία του προέδρου του ΣΥ​ΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8μμ στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Αναφέρθηκε ακόμη στους τρεις κύριους άξονες του συνολικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την χώρα, οι οποίοι είναι η μείωση των ανισοτήτων, η Πράσινη Μετάβαση και η ενίσχυση της Δημοκρατίας και ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει πλέον έτοιμο πρόγραμμα και πως η Θεσσαλονίκη είναι στις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Αλέξη Τσίπρα, και για αυτό επεξεργάστηκε ένα νέο όραμα για την πόλη όσο ήταν κυβέρνηση, ίδρυσε το γραφείο πρωθυπουργού, αλλά και έθεσε υψηλούς στόχους για την οικονομική, εμπορική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης.

Σχετικά με την πληθώρα επικοινωνιακών δράσεων και επαφών με την ελληνική κοινωνία και τους φορείς της, που υλοποιούνται το τελευταίο διάστημα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και από τον ίδιο, ο Σ. Φάμελλος δήλωσε πως είναι μία αξιόλογη προσπάθεια επικοινωνίας και προσωπικής επαφής με τον κόσμο, προκειμένου να αφουγκραστούν τις ανάγκες του και πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σταθερά έτοιμος για εκλογική αναμέτρηση, όποτε και αν οριστεί. Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει εντοπίσει ότι τα συστημικά και εθνικά ΜΜΕ δεν προβάλουν την πολιτική του, κυρίως τα τηλεοπτικά, και για το λόγο αυτό επικοινωνεί απευθείας με τους πολίτες.

Σχετικά με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και την ψαλίδα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στη ΝΔ, ο Σ. Φάμελλος σημείωσε πως η ΝΔ στη Βουλή θέτει προσκόμματα προκειμένου να μην συζητηθούν τα αποτελέσματα και η δεοντολογία αυτών των εταιρειών. Αυτό όμως που αξίζει να σχολιαστεί για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων είναι πως «η μεγαλύτερη πλέον μερίδα του κόσμου αντιτίθεται, αμφισβητεί και αντιδρά στα μέτρα της κυβέρνησης και με την αξιοπιστία της στα μέτρα της αγοράς, ενώ για την εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του κ.Μητσοτάκη τα νούμερα είναι όλο και μικρότερα. Όσο για τη Θεσσαλονίκη η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προκύπτει πλέον ότι φθάνει σε μικρούς μονοψήφιους αριθμούς» σχολίασε.

Στάθηκε ιδιαίτερα στις διαψεύσεις -σε όλους τους τομείς- που έχουν βιώσει οι πολίτες της Θεσσαλονίκης από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά και στην πλήρη απουσία της πόλης από τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που έχουν δρομολογηθεί, από τα θέματα της Πράσινης Μετάβασης, αλλά και από τα έργα ανθεκτικότητας της πόλης. Επίσης, σχολίασε δηκτικά την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για τη φροντίδα και καθαρισμό του Σειχ-Σου και των περιαστικών δασών της Θεσσαλονίκης, δασών που αν κινδυνέψουν από ενδεχόμενη πυρκαγιά θα είναι καταστροφικό για την πόλη, αλλά και την αποσιώπηση των προτάσεων των υγειονομικών για επιπλέον προσοχή και μέτρα σχετικά με τον Covid-19, τον Οκτώβριο του 2020, γεγονός που οδήγησε στην τραγική κατάσταση των νοσοκομείων της πόλης.

Τέλος, ο Σ. Φάμελλος ανέφερε τα αναρίθμητα προβλήματα που δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, όπως το πάγωμα μεγάλων έργων της πόλης, την κατάργηση του Φορέα του Θερμαϊκού Κόλπου, τη μετακίνηση της διοίκησης του φορέα του Αξιού και της λίμνης Κορώνειας στην Αθήνα, την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και μάλιστα εντός του εθνικού πάρκου της Κορώνειας, τη σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, το πλήρες πάγωμα των εργασιών του μετρό -ενώ με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ήταν ήδη προς χρήση 12 σταθμοί του μετρό, αλλά και τα αρχαία στη θέση τους-, το σταμάτημα των εργασιών για το διαμετακομιστικό κέντρο στο πρώην στρατόπεδο Γκώνου, την ακύρωση της μελέτης σύνδεσης του λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Το μόνο έργο, επεσήμανε ο Σ.Φάμελλος που έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι το fly-over, που όμως για να υλοποιηθεί θα εκχωρηθεί σε ιδιώτη, αλλά και θα αποχαρακτηριστούν 70 στρ. του δάσους προκειμένου να υλοτομηθούν.

2021 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)