to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:11 | 17.01.2022

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επόμενες εκλογές αποτελεί εγγύηση για προοδευτική κυβέρνηση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε να γίνουν εκλογές γιατί, κάθε μέρα, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Ελλάδα γίνεται όλο και πιο αδύναμη, η χώρα χάνει και υποβαθμίζονται πολιτικές και λειτουργίες σε όλα τα πεδία»


«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε να γίνουν εκλογές γιατί, κάθε μέρα, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Ελλάδα γίνεται όλο και πιο αδύναμη, η χώρα χάνει και υποβαθμίζονται πολιτικές και λειτουργίες σε όλα τα πεδία. Στην υγεία, στην οικονομία, στην ενέργεια, ακόμα και σε θέματα δημοκρατίας. Δεν υπάρχουν λογικές συνεννόησης και σύνθεσης εκ μέρους της κυβέρνησης, παρά μόνο επένδυση στην επικοινωνία και στην προπαγάνδα με παράλληλη μείωση της δημόσιας περιουσίας. Συνεπώς, μοναδική λύση είναι η κυβερνητική αλλαγή για μία πιο ασφαλή κοινωνία και αυτό μπορεί να το διασφαλίσει μόνο μία προοδευτική κυβέρνηση. Κάτι για το οποίο θα αποφασίσει φυσικά με την ψήφο του ο ελληνικός λαός, αλλά και θα διασφαλίσει την υλοποίηση των προοδευτικών δημοκρατικών αλλαγών», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στο δημοσιογράφο Θ. Σιαφάκα.

Η πρόταση που καταθέτουμε προς την κοινωνία και τις προοδευτικές δυνάμεις, πρόσθεσε, είναι να καταστούν πλειοψηφία την επόμενη μέρα των εκλογών, ώστε να μπορούν να σχηματίσουν μία προοδευτική κυβέρνηση στη βάση ενός προοδευτικού δημοκρατικού προγράμματος που θα κάνει πιο δυνατή την Ελλάδα και της δημόσιες πολιτικές. Σημείωσε ότι, για να καταστεί αυτό εφικτό, θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις επόμενες εκλογές. Αυτό το αποτέλεσμα θα είναι και η εγγύηση ότι η Ελλάδα την επόμενη μέρα θα έχει μία προοδευτική κυβέρνηση αλλά και σταθερή πολιτική λύση.

«Το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη για πολλαπλές, ίσως τριπλές εκλογές, επιβεβαιώνει ότι η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η μοναδική λύση που μπορεί να εξασφαλίσει πολιτική λύση και ηρεμία στη χώρα. Έχουμε καταθέσει δημόσια ένα πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης από την Προγραμματική μας Συνδιάσκεψη το καλοκαίρι. Φυσικά και επιδέχεται αλλαγών αφού δεν είναι «γραμμένο σε πέτρα» αλλά, αποτελεί πρώτη ύλη, πολύ συγκεκριμένη και ποσοτικοποιημένη που απευθύνεται στην κοινωνία ως βάση συζήτησης για την επόμενη μέρα. Αυτή είναι και η πρότασή μας προς τις υπόλοιπες προοδευτικές δυνάμεις αφού καταθέτουμε την πρόταση για κυβέρνηση συμμαχική, συνεργασίας», δήλωσε στη συνέχεια.

Σε σχέση με τα στοιχεία των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, ο Σ. Φάμελλος, εκφράζοντας μία επιφύλαξη ως προς τα στοιχεία της πρόθεσης ψήφου, σχολίασε ότι έχει σημασία να δούμε αφενός τη στάση πολιτών απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και αφετέρου εάν υπάρχει η προδιάθεση, η απαίτηση για μια πολιτική αλλαγή. Στην κοινωνία υπάρχει πλέον πλειοψηφική διάθεση να αλλάξουν τα πράγματα, κάτι που δείχνει ότι δεν πάει άλλο με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και επίσης ότι μπορεί να υπάρξει πλειοψηφία των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων. Το ερώτημα είναι: τι γίνεται με τα κόμματα που λένε ότι δε θέλουν να συνεργαστούν σε μία προοδευτική κυβέρνηση, με στόχο την πολιτική τους επιβίωση σήμερα; Από τη μια μεριά είναι αναμενόμενο γιατί σήμερα έχουν στόχο την κομματική τους επιβίωση αλλά, αυτή η τοποθέτησή τους δε θα συνεχιστεί για πολύ.

Ξεκαθάρισε πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα θέσει συγκεκριμένα διλήμματα στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, στον κ. Ανδρουλάκη, στο ΜΕΡΑ 25, στο ΚΚΕ στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στον κάθε πολίτη. Όλα τα κόμματα του προοδευτικού τόξου θα πρέπει να πάρουν θέση για το εάν θα συνεργαστούν ή εάν θα επιτρέψουν στον κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει τα πολιτικά παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας ή εάν θα συμβάλλουν σε μία άλλη πολιτική λύση. Σε αυτό ο κος Ανδρουλάκης θα πρέπει να τοποθετηθεί πολύ πριν από τις εκλογές. Ήταν αναμενόμενο να έχει μία ασυλία για ένα διάστημα μετά την εκλογή του, όμως τώρα πρέπει να μιλήσει συγκεκριμένα. Εάν δηλαδή θα συνεχιστεί μία καταστροφική διακυβέρνηση για την Ελλάδα αλλά και με ποιον θα συνεργαστεί την επόμενη μέρα.

«Δεν είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να δηλώνει σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη ότι το μόνο στο οποίο δεν πήγαμε καλά στη διαχείριση της πανδημίας ήταν οι θάνατοι! Δεν είναι δυνατόν όλα τα νοικοκυριά και όλες οι επιχειρήσεις να λαμβάνουν υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου που έχουν την υπογραφή Κυριάκος Μητσοτάκης!» , τόνισε, «για αυτό χρειαζόμαστε τώρα πολιτική αλλαγή».

Ο Σ. Φάμελλος στάθηκε τέλος στις υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια και ειδικότερα στο ρεύμα που ξεπερνούν το 200%. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ ώστε να κρατάει τις τιμές προς τα κάτω λόγω δεσπόζουσας θέσης στην αγορά όπως έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όπου για 4μιση χρόνια το ρεύμα δεν αυξήθηκε ούτε κατά ένα ευρώ, προχώρησε την παράδοσή της πλειοψηφίας σε ιδιώτες και αύξησε τα τιμολόγια της ΔΕΗ από την πρώτη μέρα σχεδόν μέρα τον Σεπτέμβριο του 2019. Την ίδια στιγμή η ΔΕΗ συμμετέχει σε καρτέλ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και σε χειραγώγηση των τιμών, ενώ δεν υπάρχει έλεγχος και ρύθμιση της αγοράς με επιλογή και ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αποτέλεσμα είναι ηλεκτροσόκ για όλα τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες αφού, η Ελλάδα, ακόμη και σήμερα, συνεχώς αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» ακρίβειας στην χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη. Στα σοβαρά στρατηγικά λάθη της κυβέρνησης προστίθεται και η κούφια απολιγνιτοποίηση που δεσμεύει την Ελλάδα για δεκαετίες στο ορυκτό και πολύ ακριβό φυσικό αέριο».​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)