to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σ. Φάμελλος: Η πρόσβαση στο φυσικό αέριο, όφελος για την προστασία του περιβάλλοντος και για επενδύσεις

Σταυρούλα Πουλημένη-«H πρόσβαση στο φυσικό αέριο, σε ένα φθηνό και περιβαλλοντικό καύσιμο ήταν κάτι το οποίο δεν επιτρεπόταν στους Θεσσαλονικείς αλλά και σε πολλούς κατοίκους της Θεσσαλίας. Με παρεμβάσεις μας τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε καταφέρει να ανοίξει το δίκτυο, να επεκταθεί και να γίνει μια πολύ ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα» δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του περιπτέρου της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας στην 82η ΔΕΘ.


«Πρέπει να αξιοποιήσουμε τη συνεργασία που έχουμε με την ιταλική εταιρεία, μια συνεργασία που δίνει στο δημόσιο τη δυνατότητα να κρατάει τη πλειοψηφία αλλά να έχουμε και επενδύσεις της τάξης των 100 εκατ. ευρώ και έτσι να μπορέσουμε σε όλες τις κωμοπόλεις της περιφέρειας Θεσσαλονίκης να έχουμε από φέτος σχεδόν φυσικό αέριο» σημείωσε ο κ. Φάμελλος σχολιάζοντας ότι πρόκειται «για ένα φθηνό καύσιμο για τα νοικοκυριά τους δύσκολους χειμώνες και αυτό  να είναι όσο γίνεται πιο περιβαλλοντικό».
 
 Το φυσικό αέριο, συνέχισε «είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον ορυκτό καύσιμο που υπάρχει, συμβάλλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, υποστηρίζει θετικά τις προτάσεις της χώρας μας για την κλιματική αλλαγή και νομίζω δίνει τη δυνατότητα σε νέους επιστήμονες και σε νέους εξειδικευμένους τεχνίτες, σε επαγγέλματα που έχουν υπεράξια να αναπτυχθούν». 
 
«Είναι μια καλή συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα που δίνει οφέλη και στις κατοικίες και στις βιομηχανίες και βιοτεχνίες που θα έχουν ένα φθηνό και φιλοπεριβαλλοντικό καύσιμο» κατέληξε.
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)