to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:47 | 04.11.2019

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Η πλειοψηφία αμφισβητεί το δικαίωμα της μειοψηφίας να εκπροσωπείται με κάποιους βουλευτές στην προανακριτική

«Γιατί δεν μπήκε στη συζήτηση της προανακριτικής, πως υπάρχει θέμα για κάποιον, αν είναι εμπλεκόμενος ή ελεγχόμενος, αν θα έπρεπε το όνομά του να μπει στην προανακριτική έρευνα; Γιατί δεν μπήκαν τα ονόματα αυτά; Γιατί δεν μπήκαν την ημέρα της συγκρότησης του προεδρείου;»


«Έρχεται η πλειοψηφία να αμφισβητήσει το δικαίωμα της μειοψηφίας να εκπροσωπείται με κάποιους βουλευτές», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm», για το θέμα της εξαίρεσης των κ.κ. Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από τη σύνθεση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

«Κυριάρχησε στις επιλογές του κ. Μητσοτάκη η γραμμή της ομάδας Σαμαρά -της πιο ακροδεξιάς και αντιδραστικής ομάδας μέσα στη ΝΔ- με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα -ας το πούμε έτσι- κοινοβουλευτικό πραξικόπημα: Να επιλέξουν να τροποποιήσουν κατά κάποιον τρόπο τον κανονισμό της Βυλής, ο οποίος ξεκάθαρα λέει ότι κάθε κόμμα εκπροσωπείται με βάση την απόφαση της Κινοβουλευτικής του Οάδας και του προέδρου», ανέφερε ο Σ. Φάμελλος.

«Αυτό είναι απόλυτα παραβίαση του κανονισμού και μάλιστα εκ των υστέρων», πρόσθεσε διερωτώμενος: «Γιατί δεν μπήκε στη συζήτηση της προανακριτικής, πως υπάρχει θέμα για κάποιον, αν είναι εμπλεκόμενος ή ελεγχόμενος, αν θα έπρεπε το όνομά του να μπει στην προανακριτική έρευνα; Γιατί δεν μπήκαν τα ονόματα αυτά; Γιατί δεν μπήκαν την ημέρα της συγκρότησης του προεδρείου;»

«Η ΝΔ δεν θέλει να συνεχιστεί η έρευνα για τη Novartis. Γιατί όσον αφορά τη φυσική αυτουργία, την οποιαδήποτε εμπλοκή Παπαγγελόπουλου- Τουλουπάκη, αυτά έχουν πλήρως αναιρεθεί, δεν υπάρχει ζήτημα φυσικής αυτουργίας, άρα δεν υπάρχει ζήτημα και ηθικής αυτουργίας, οπότε τι μένει; Μένει το δύσκολο κομμάτι για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ότι θα έρθουν ο κ. Φρουζής και ο κ. Μανιαδάκης στην προανακριτική. Αυτό, λοιπόν, το αποφεύγει σαν ο διάολος το λιβάνι η ΝΔ. Προφανώς δεν θέλουν για μάρτυρες τον κ. Τζανακόπουλο και τον κ. Πολάκη, δεν τους θέλουν και για ανακριτές πάντως. Θέλουν να μπλοκάρουν την έρευνα [...] είναι θέμα πολιτικής επιβίωσης γι' αυτήν την πολιτική ομάδα», εκτίμησε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος από την κυβέρνηση, ο Σ. Φάμελλος παρατήρησε: «Υπάρχει ένα θέμα που συνδέεται με τις μικροκομματικές επιδιώξεις της ΝΔ και τον τυχοδιωκτισμό που επέδειξε τα προηγούμενα χρόνια. Προσπάθησε η ΝΔ να το χρησιμοποιήσει ως πολιτικό χαρτί να δημιουργήσει κόστος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της πραγματικότητας προσφυγικών προβλημάτων και τώρα που έρχονται τα προβλήματα αυτά στη δική της χρονική περίοδο προφανώς δεν μπορεί να τα διαχειριστεί, γιατί είναι κολλημένη σε αγκυλώσεις [...] Τελικά η ΝΔ με αυτήν την πολιτική μονομέρεια που είχε, έκανε κακό και στους κατοίκους των νησιών και στους πρόσφυγες».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν από κατοίκους περιοχών στην ενδοχώρα για τη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών, σημείωσε: «Πρέπει όλος ο πολιτικός κόσμος να βγει να κάνει την αυτοκριτική του -ιδιαίτερα αυτοί που προσπαθούσαν να κάνουν μικροπολιτική με το προσφυγικό- και να μιλήσουμε στην ελληνική κοινωνία με ειλικρίνεια, διότι όταν προσπαθούσαμε εμείς να έχουμε και τις τοπικές κοινωνίες με λυμένα προβλήματα και με κοινωνική συνοχή και τους πρόσφυγες με ένα ελάχιστο επίπεδο φιλοξενίας, μας κατηγορούσαν [...] Ακραίο παράδειγμα που το είπα και στη Βουλή: Στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά στην προσωρινή δομή φιλοξενίας, από την περίοδο που ανέλαβε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, που ήταν λάθος επιλογή, έφυγαν οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν στο κέντρο αυτό. Αυτό είναι το παράλογο του τάχατες δόγματος τάξης και ασφάλειας της Νέας Δημοκρατίας. Πήρε το υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το θέμα του προσφυγικού- μεταναστευτικού για να φύγουν οι αστυνομικοί που βοηθούσαν».

Για το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με τις αλλαγές στη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Αποφάσισαν να ιδιωτικοποιήσουν το δίκτυο φυσικού αερίου [...] να έχουμε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο, το οποίο δεν θα προσφέρει στον καταναλωτή κάτι καλύτερο ενώ αν γινόταν η απελευθέρωση της αγοράς στην εμπορία τότε σαφέστατα θα είχαν όλοι οι καταναλωτές να επωφεληθούν από έναν ανταγωνισμό ισότιμο [...] Ταυτόχρονα με όλα αυτά καταργεί η κυβέρνηση και τη συλλογική σύμβαση της ΔΕΗ για να αρχίσει προσλήψεις νέων εργαζομένων των 600 ευρώ, ενώ [...] ταυτόχρονα στο ίδιο νομοσχέδιο έχει ήδη προαναγγείλει την πρόσληψη μεσαίων στελεχών με πολύ υψηλές αμοιβές. Δηλαδή οι αυξήσεις που πληρώσανε οι καταναλωτές θα πάνε σε golden boys της ΝΔ, ενώ τα νέα παιδιά θα προσλαμβάνονται εκτός ΑΣΕΠ και με χαμηλούς μισθούς».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)