to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:11 | 04.07.2019

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: «Η ΝΔ θέλει 4ο μνημόνιο και επιστροφή του ΔΝΤ στην Ελλάδα»

«Ο Μπ. Παπαδημητρίου εκφράζει τον μύχιο πόθο της ΝΔ, η οποία δεν θέλει απλώς να δώσει τα αποθεματικά των ταμείων στις τράπεζες, αλλά να δημιουργήσει συνθήκες πίεσης στην ίδια μας τη χώρα, ώστε να εφαρμόσει ανάλγητες πολιτικές, ιδιαίτερα στους τομείς της εργασίας και της ασφάλισης», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σ. Φάμελλος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα


Μιλώντας νωρίτερα στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 FM o Αν. ΥΠΕΝ και υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, σχολίασε τον σάλο που έχει προκαλέσει η σαφής παραδοχή του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, ότι “με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή”,  ως εξής: «Ο κ. Παπαδημητρίου εκφράζει τον μύχιο πόθο της ΝΔ, η οποία δεν θέλει απλώς να δώσει τα αποθεματικά των ταμείων στις τράπεζες, αλλά να δημιουργήσει συνθήκες πίεσης στην ίδια μας τη χώρα, ώστε να εφαρμόσει ανάλγητες πολιτικές, ιδιαίτερα στους τομείς της εργασίας και της ασφάλισης».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να διαχωρίσει τη θέση του  και σε περίπτωση που στ’ αλήθεια διαφωνεί με τη δήλωση Παπαδημητρίου, να τον αποκλείσει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ διότι, μεταξύ άλλων δεινών, «τέτοιες δηλώσεις  έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το δημόσιο νομικό συμφέρον της χώρας και μπορούν να προκαλέσουν αντιδράσεις στις αγορές, με τροποποίηση των επιτοκίων και διασάλευση της δημοσιονομικής σταθερότητας της χώρας. Επίσης, η ΝΔ στη δημόσια σφαίρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει, εάν εμπιστεύεται τα λεγόμενα του κ. Στουρνάρα ή τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την πορεία της εθνικής μας οικονομίας».

«Υπάρχουν πολλοί “λαγοί” που εμφανίζονται τελευταία και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα για εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών στη χώρα», συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος. Και βέβαια, από τη στιγμή που «η ΝΔ δεν διαφώνησε κατηγορηματικά  με τη δήλωση Παπαδημητρίου συνεπάγεται ότι υποστηρίζει την επιστροφή του ΔΝΤ στην Ελλάδα και την εφαρμογή 4ου μνημονίου. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι, αμετανόητοι και θέλουν να μας γυρίσουν πίσω!».

Στη συνέχεια, ερωτηθείς για την πρόσφατη ανακοίνωση της Lamda Development σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, ο Αν. ΥΠΕΝ απάντησε ότι η υποχρέωση της πολιτείας είναι να καθορίζει τους όρους για την προστασία και της κοινωνίας και των επενδύσεων. «Μου φαίνεται ιδιαίτερα περίεργο να θέλει ένας επενδυτής, όπως η Lamda Development, να καθορίζει μονομερώς όλους τους όρους της επένδυσης και να μην επιτρέπει στην πολιτεία να ασκήσει τον ρόλο της. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν αντιδρά σε όλες τις ρυθμίσεις που έγιναν, αλλά σε ρυθμίσεις που αφορούν σε λίγα μόνο αρχαιολογικά ζητήματα. Εξάλλου, έχει προηγηθεί μακρά διαβούλευση με τον επενδυτή, ενσωματώνοντας σημαντικό μέρος των παρατηρήσεων σε περιβαλλοντικά και πολεοδομικά θέματα».

Πρόσθεσε δε, ότι η κυβέρνηση παρέλαβε το συγκεκριμένο έργο διαπιστώνοντας μεγάλες εκκρεμότητες, με αποτέλεσμα να επαναδιαπραγατευτεί τους όρους της σύμβασης διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον, όπως για παράδειγμα να αυξηθεί το πάρκο, ο δημόσιος χώρος, οι κοινόχρηστες εγκαταστάσεις και η πρόσβαση των πολιτών στην παραλία, τροποποιήσεις που δέχθηκε η επενδύτρια εταιρεία.

«Μόλις σε ένα εξάμηνο εγκρίθηκε από το ΥΠΕΝ η ΣΜΠΕ και το Σχέδιο Ανάπτυξης, δηλαδή η γενική πολεοδομική μελέτη, ενώ ολοκληρώθηκε ήδη η ΚΥΑ που θα οδηγήσει στο ΠΔ για την οργάνωση του Μητροπολιτικού Πάρκου, για το οποίο τηρήθηκαν όλοι οι νομοθετικοί κανόνες, ώστε η συγκεκριμένη επένδυση να μην εξαντλήσει τους πόρους και την αξία της περιοχής», ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος.  «Νομίζω ότι οι επενδυτές δεν θα πρέπει να μπλέκουν τους ρόλους τους, ούτε να μετατρέπονται σε πολιτικά πρόσωπα, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, διότι φαίνεται ότι προσπαθούν να παίξουν έναν πολιτικό ρόλο». 

Τέλος, επεσήμανε ότι η πραγματική πολιτική γίνεται μέσα στην κοινωνία, όπου και θα κριθεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Όπως είπε "στις συζητήσεις που κάνουμε αυτό το διάστημα με όλες τις κοινωνικές ομάδες προκύπτουν δύο ζητήματα. Πρώτον, ανησυχία της κοινωνίας στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ και γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, διότι φοβούνται πολλοί ότι θα αμφισβητηθεί το κοινωνικό κεκτημένο της τελευταίας 4ετίας. Δεύτερον, διασάλευση της ασφάλειας και της σταθερότητας, αλλά και της προοπτικής όλων μας, από τη διγλωσία της ΝΔ και τις προτάσεις που διατυπώνει προεκλογικά".

Και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, λέγοντας: "Από την πλευρά μας, γνωρίζουμε ότι δεν έχουμε συμμάχους στα ΜΜΕ. Φαίνεται ότι στενοχωρήθηκαν για τα 500 εκατ. ευρώ που πλήρωσαν μέχρι στιγμής για την άδειά τους ή για τον φόρο διαφημίσεων, ως όφειλαν. Άρα, στηριζόμαστε μόνο στις δικές μας δυνάμεις και προσπαθούμε να τις πολλαπλασιάσουμε μέσα στην κοινωνία. Εκεί θα κριθεί το αποτέλεσμα,  γι' αυτό την προσεχή Κυριακή πρέπει να είμαστε όλοι και όλες στην κάλπη και να ψηφίσουμε προοδευτικά".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)