to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 19.01.2016

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Η Ν.Δ. αρνείται να πάρει θέση για τη μη περικοπή των συντάξεων και δεν έχει πρόταση για το ασφαλιστικό, αν και ευθύνεται για την καταστροφή του

Αποσπάσματα συνέντευξης του κοινοβ. Εκπροσώπου Σ. Φάμελλου στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 της ΕΡΤ


Αποσπάσματα από τη ραδιοφωνική παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, στην εκπομπή "2 ΣΤΗ ΜΙΑ" (18/1), στο Πρώτο Πρόγραμμα 105,8 της ΕΡΤ:

Για την κινητικότητα στο χώρο της κεντροαριστεράς

"Δεν υπάρχει κινητοποίηση στο χώρο της λεγόμενης κεντροαριστεράς. Αυτό που κινείται είναι η νεοφιλελεύθερη, συντηρητική άποψη που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ που έτσι κι αλλιώς επέλεγε και επιλέγει ίδιες πολιτικές με αυτές του κ. Μητσοτάκη".

"Ο κοινωνικός χώρος των μικρομεσαίων, των εργαζόμενων, των ανέργων και των νέων, δεν έχει καμία σχέση με τις απολύσεις, την ύφεση, τη λιτότητα, την Siemens, τα σκάνδαλα και τη διαφθορά".

"Από το 2012 τους έδιναν από το εξωτερικό τις λίστες της φοροδιαφυγής και δεν τις δέχονταν. Αυτό που εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης δεν δημιουργεί καμία μόχλευση της ελληνικής κοινωνίας. Όσο για τα μεγάλα συμφέροντα, ας πάνε μαζί του".

Για την στάση της Αντιπολίτευσης στο ασφαλιστικό

"Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ανησυχία στη χώρα, μέσω διαρροών, δεν θα τα καταφέρουν. Εμείς συνομιλούμε συντεταγμένα. Κρατάμε μια συνεπή, ήρεμη και σταθερή πορεία. Πολύ δύσκολα ζητήματα του προηγούμενου τριμήνου, όπως τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, επιλύθηκαν με κοινωνικό όφελος. Συνεχίζουμε την διαπραγμάτευση και για το ασφαλιστικό".

"Δυστυχώς, η Αντιπολίτευση, ακόμα και αυτή τη στιγμή, αρνείται διά του αρχηγού της να πάρει θέση για την μη περικοπή των συντάξεων. Η κοινωνία γνωρίζει ότι η ΝΔ δεν έχει καμία πρόταση για το ασφαλιστικό, αν και ευθύνεται για την καταστροφή του. Εμείς, λέμε ότι μπορούμε να μην έχουμε περικοπή συντάξεων. Θέλουν να πάμε με αυτόν τον ξεκάθαρο στόχο, ή όχι; Δεν θέλουν, είναι πια ξεκάθαρο, τίθενται απέναντι από τα συμφέροντα της κοινωνίας".

Για το ζήτημα των αγροτών και των επαγγελματιών

"Δεν ισχύουν οι φήμες περί του 80% συνολικού κόστους των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων των επαγγελματιών και των αυτο-απασχολουμένων. Ήδη ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο Υπουργό ότι συζητείται η μείωσή τους στο 55%".

"Αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει στην πράξη και όχι με υποθέσεις ότι είναι δίπλα στους αγρότες. Κατάφερε να δώσει στο τέλος του 2015 ενισχύσεις και επιδοτήσεις που χρωστούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, από το 2008. Να εφαρμόσει το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ στις επιδοτήσεις και την πλήρη απαλλαγή στις αποζημιώσεις. Το κυριότερο, να πάρουν οι Έλληνες αγρότες πρώτοι απ΄ όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, την ενίσχυση για την νέα ΚΑΠ".

"Μην παρασυρόμαστε από τις σειρήνες των κομμάτων του παλαιού δικομματισμού. Το μόνο που προσπαθούν είναι να καλύψουν το φαύλο παρελθόν, ακόμα και των φαύλων επιδοτήσεων σε εικονικές καλλιέργειες και μεγαλο-αγρότες. Δεν ενδιαφέρονται στ' αλήθεια για τους Έλληνες αγρότες". 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)