to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:51 | 16.03.2021

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Η μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων από την κυβέρνηση προσβάλλει την κοινωνία

«Η συζήτηση για το εάν θα ανοίξει η αγορά, το λιανεμπόριο, είναι εκτός τόπου και χρόνου, όπως εκτός τόπου και χρόνου ήταν και οι δηλώσεις του κυρίου Γεωργιάδη για σταδιακό άνοιγμα τις οποίες και διέψευσε η κυρία Πελώνη, ενώ ακόμη βρισκόμαστε δυστυχώς σε έξαρση της πανδημίας. Η ασυνεννοησία μεταξύ μελών της κυβέρνησης είναι ένα μείζον πρόβλημα στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση είναι ολοφάνερα ανεπαρκής», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας στον ΑΝΤ1


«Αυτή τη στιγμή προέχει η αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας. Βρισκόμαστε, λόγω της ανεπάρκειας της κυβέρνησης, σε αυξητική καμπύλη κρουσμάτων και θυμάτων, ενώ οι γιατροί λένε ότι περιμένουμε έξαρση στο μέσον της εβδομάδας, έχουμε ξεπεράσει δυστυχώς τις 7.000 απώλειες ανθρώπινων ζωών από την πανδημία. Από την άλλη, τις τελευταίες δέκα (10) μέρες, παρατηρούμε την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ)», τόνισε στην ίδια συνέντευξη ο Σωκράτης Φάμελλος.

Πρόσθεσε πως, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΑΒ, πάνω από εκατό (100) ασθενείς βρίσκονται σε αναμονή για να εισαχθούν σε κάποια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ενώ η μερική επίταξη μόνο δύο (2) ιδιωτικών κλινικών έχει αμελητέα συνεισφορά στη μάχη που δίνει τώρα το ΕΣΥ.

Στην Αττική έχουν επιταχθεί δύο μόνο κλινικές που, με τη διπλάσια αποζημίωση όπως ξέρουμε, έχουν παραχωρήσει λίγο λιγότερες από διακόσιες (200) κλίνες στο ΕΣΥ, όταν ξέρουμε πως το ΕΣΥ, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, χρειάζεται καθημερινά από διακόσιες (200) κλίνες ΜΕΘ για νέα κρούσματα Covid19 που χρειάζονται θεραπεία.

«Τα κρίσιμα στοιχεία στην αντιμετώπιση της πανδημίας είναι πόσες ΜΕΘ έχουμε, πόσους γιατρούς προσλαμβάνουμε και τι ενίσχυση δίνουμε στην πρωτοβάθμια υγεία για να περιορίσουμε την έξαρση. Και αυτά η κυβέρνηση δεν τα κάνει», τόνισε ο Σ. Φάμελλος και επισήμανε ακόμα:

- «Σήμερα, στην Αττική, ενώ υπάρχει δυναμικότητα οκτώ χιλιάδων (8.000) κλινών στις ιδιωτικές κλινικές και, από αυτές, οι τέσσερις χιλιάδες (4.000) είναι διαθέσιμες, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο επίταξής τους, ένα θέμα που συζητάμε τους τελευταίους μήνες επανειλημμένα»

- «Το θέμα αναξιοπιστίας που έχει δημιουργηθεί γύρω από το εμβόλιο της Astra Zeneca έρχεται να προστεθεί σε όλα αυτά τα προβλήματα και στο κλίμα αναξιοπιστίας που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση γύρω από την τήρηση των μέτρων. Και σε αυτό το θέμα η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις που δε δίνει, ενώ υπάρχει ανησυχία στην κοινωνία»

- «Οφείλουμε πάντως, σε αυτό το πλαίσιο, να υπενθυμίζουμε στους πολίτες τη σημασία τήρησης των μέτρων προστασίας, ειδικά λόγω της αναξιοπιστίας που επιδεικνύει η κυβέρνηση της ΝΔ»

Σχετικά τέλος με τις διαδηλώσεις, ο Σ.Φάμελλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να ενεργεί προληπτικά και να μην τροφοδοτεί η ίδια κοινωνικές εντάσεις και να μη δημιουργεί και διχασμό στην κοινωνία. Προφανώς, στα χωριά, στην επαρχία, σε μέρη που βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό», αυτό δεν μπορεί να οφείλεται στις συγκεντρώσεις, ούτε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που έχει προκύψει σοβαρότατο πρόβλημα με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Ας μην επιτρέψουμε λοιπόν αντιεπιστημονικές και συνδικαλιστικές αιτιάσεις για τη σύνδεση πανδημίας και διαδηλώσεων όταν δεν γίνεται τίποτα για κλειστούς χώρους και μέσα μεταφοράς.

Αναρωτήθηκε τέλος εάν είναι δυνατόν να έχουμε ξυλοδαρμούς πολιτών επειδή έκαναν βόλτα σε μία πλατεία ενώ στη Ικαρία, στην Πάρνηθα και στη βάφτιση που μάθαμε ότι έκανε πρόσφατα ο κύριος Γεωργιάδης να μην ισχύει κανένα μέτρο για την κυβέρνηση, όπως και για ποιο λόγο στελέχη της κυβέρνησης εξαιρούνται από την τήρηση των μέτρων. «Αυτές οι εξαιρέσεις προσβάλουν την κοινωνία και τους πολίτες και δεν μπορεί να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους τα κυβερνητικά στελέχη εξαιρούνται από τα μέτρα; Με ποια δικαιολογία δίνονται ειδικές άδειες στα στελέχη της ΝΔ και όχι στους πολίτες που έχουν πραγματικές ανάγκες; Εδώ έφτασαν μέχρι και στα εμβόλια να κάνουν ρουσφέτια. Βλέπουμε όμως μία κυβέρνηση που προσπαθεί να καλύψει τις δικές τις αδυναμίες κάνοντας αντιπολίτευση και συνδικαλισμό στην αντιπολίτευση, ενώ μάλιστα έχει πολύ σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσει. Αυτό αποδεικνύει την ανεπάρκειά της» είπε κλείνοντας. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)