to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:10 | 30.12.2020

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Η κυβέρνηση πρόσβαλλε βαθύτατα την εκστρατεία εμβολιασμού

"Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Εχθές έλαβε χώρα μία προσβολή στο πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας και μία προσβολή προς τους υγειονομικούς, εκ μέρους της κυβέρνησης"


Σημεία από την παρέμβαση του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτη Φάμελλου, σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega» και στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»:

Ο εμβολιασμός δεν ξεκίνησε καλά. Επίσημα η κυβέρνηση και ο διοικητής του νοσοκομείου παραδέχτηκε ότι δεν τηρήθηκε η λίστα του υγειονομικού προσωπικού που είχε προτεραιότητα στον εμβολιασμό. Όπως αποδείχθηκε, και παραδέχθηκαν και ο Υπουργός Υγείας και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, η λίστα εμβολιασμού που αρχικά περιελάμβανε σαράντα πέντε (45) στελέχη της κυβέρνησης «επεκτάθηκε» τελικά για να συμπεριλάβει εκατόν είκοσι έξι (126) στελέχη της κυβέρνησης.

Μπήκαν στην άκρη τελικά οι υγειονομικοί, τους οποίους θα έπρεπε να χειροκροτάμε, όπως έλεγε και η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα, που όμως όχι απλώς δεν έχει χειροκροτήσει αλλά, δεν έχει καλύψει ούτε τις εφημερίες τους. Εχθές ενημερώθηκαν επιπλέον, ότι θα βγουν τελικά από τη λίστα εμβολιασμού για να πάρουν τη θέση τους κάποιοι πολιτικοί που δε δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Έψαχνε στη συνέχεια η κυβέρνηση να βρει εμβόλια για τους υγειονομικούς οι οποίοι όμως τελικά δεν καλύφθηκαν καθώς δεν έφτασαν οι δόσεις.

Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Εχθές έλαβε χώρα μία προσβολή στο πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας και μία προσβολή προς τους υγειονομικούς, εκ μέρους της κυβέρνησης. Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να ασκεί πολιτική με τέτοια υπεροψία εις βάρος των υγειονομικών και της κοινωνίας. Γεννάται επιπρόσθετα με αυτόν τον τρόπο στην κοινωνία, με ευθύνη της κυβέρνησης και, προσωπικά, του κυρίου Μητσοτάκη, το ερώτημα εάν το εμβόλιο γίνεται τελικά για ουσιαστικούς ή για επικοινωνιακούς λόγους.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν αυτή που δημιούργησε όλη αυτήν την παραφιλολογία το προηγούμενο διάστημα για τα δύο (2) εκατομμύρια εμβολιασμών το μήνα. Αυτό επειδή ήθελε να καλύψει το ότι δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα για την υγεία στη Θεσσαλονίκη, δεν έκανε τεστ και ιχνηλάτηση του ιού σε όλη τη χώρα ώστε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα και δεν ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αλλά, περιορίστηκε στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση ενός επικείμενου εμβολιασμού.

Εμείς θα στηρίξουμε ό,τι προστάζουν οι κανόνες της υγείας και της επιστήμης αλλά ο κύριος Μητσοτάκης υποθηκεύει δυστυχώς ένα πολύτιμο εργαλείο για να «ανακάμψει» η ζωή μας. Ο Διοικητής του νοσοκομείου «Σωτηρία» παραδέχτηκε ότι παρότι παρέλαβε επιπλέον εμβόλια και πάλι το υγειονομικό προσωπικό έμεινε εκτός. Πρέπει συνεπώς ο Υπουργός Υγείας να μάς απαντήσει ποιοι παρεισέφρησαν στη λίστα με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός αυτοί που είναι στην πρώτη γραμμή και ποιοι ήταν αυτοί που άσκησαν πίεση για να συμβεί αυτό.

Η κυβέρνηση εχθές πρόσβαλλε βαθύτατα το κίνημα και την προσπάθεια εμβολιασμού. Και ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης δημιουργεί αναξιοπιστία και αμφισβητήσεις στην εκστρατεία εμβολιασμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)