to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:25 | 12.09.2016

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: " Η ελληνική κοινωνία θέλει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων"

"Μέσα σε ένα χρόνο έχουν υλοποιηθεί όλα τα ζητήματα για τα οποία είχαμε δεσμευτεί το 2015 στην Έκθεση Θεσσαλονίκης", δήλωσε νωρίτερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 FM. "Ο αναπτυξιακός νόμος, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η ολοκλήρωση της α΄αξιολόγησης, η εκκίνηση του ΕΣΠΑ, η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό σύστημα που είχε καταρρεύσει, το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης και άλλα μέτρα στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας είναι κάποια από αυτά".


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ανέφερε πως, προχθές, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης είχαμε εκ μέρους του Πρωθυπουργού μία αποτύπωση συγκεκριμένων βημάτων βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και όχι μακροπρόθεσμες κυβερνητικές εξαγγελίες. Για παράδειγμα, "οι 10.000 θέσεις εργασίας στην υγεία είναι άμεσο μέτρο, το οποίο υλοποιείται ήδη και θα κριθεί σε ένα χρόνο, όταν θα έχει ολοκληρωθεί".

Επίσης, "η κατανομή των ποσών που προέκυψαν από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας, δεν είναι κάτι που μεταφέρεται για το μακρινό μέλλον, αλλά κάτι που θα πραγματοποιηθεί άμεσα". Και, βέβαια, μην ξεχνάμε "τα 11,5 δις ευρώ που μπαίνουν το 2016 μέσα στην πραγματική οικονομία και αφορούν στην πραγματική εργασία και στο πραγματικό εισόδημα".

Ερωτηθείς, δε, για τη δήλωση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, περί μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, ο Σωκράτης Φάμελλος, είπε: "Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη είναι κοινωνικά λανθασμένη, διότι προτείνει οριζόντια μείωση και άρα ωφελεί αυτούς που έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία και όχι τα ευάλωτα από την κρίση κοινωνικά στρώματα. Εμείς, επιδιώκουμε μία ρύθμιση η οποία θα μεταφέρει τα βάρη προς τους έχοντες μεγάλη ακίνητη περιουσία". Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση "έχει αποδείξει ότι παλεύει για την κοινωνία. Το πλεόνασμα που για πρώτη φορά πέτυχε η χώρα το 2015, το επιστρέφουμε στην κοινωνία, συμβάλλοντας μεταξύ άλλων στη μείωση των φορολογικών βαρών".

Όσο για την πρόθεση της κυβέρνησης σχετικά με την επανέναρξη του προγράμματος των 100 δόσεων για τις εκκρεμείς φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ανέφερε "ότι αποτελεί στοιχείο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, ενώ το αντίστοιχο πρόγραμμα για τις ασφαλιστικές εισφορές παραμένει ανοικτό. Η εκ νέου ενεργοποίηση των 100 δόσεων στο πεδίο της φορολογίας θα ενισχύσει το δημόσιο συμφέρον, δίνοντας χρήματα στο κράτος, την οικονομία και ανάσα στους πολίτες".

Τέλος, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σχετικά με την πρόσφατη δανειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, Σωκράτης Φάμελλος, είπε:

"Ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την ανάγκη να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρηματιών των καναλιών. Είναι αδόκιμη και ανήθικη η τακτική πολλών καναλαρχών να βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους, προκειμένου να υπερασπιστούν το γεγονός ότι κατείχαν για 27 χρόνια ένα δημόσιο αγαθό, χωρίς άδεια και χωρίς τίμημα. Το πρωτεύον είναι η εφαρμογή του Συντάγματος. Η ελληνική κοινωνία θέλει την αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Και επιδιώκουμε τη συγκρότηση του ΕΣΡ για τον αμερόληπτο έλεγχο και τον πλουραλισμό της ενημέρωσης".

Και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, λέγοντας: "Κανένας εργαζόμενος των ΜΜΕ δεν έχασε τη δουλειά του, ούτε από τον διαγωνισμό, ούτε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ που έχασαν τη δουλειά τους επί συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου ξεπέρασαν τους 5.000, ενώ ο δανεισμός των Μέσων Ενημέρωσης έφτασε στο 1 δις και 300 εκατ. ευρώ, τα οποία πληρώσαμε όλοι στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Και, βέβαια, δεν είδαμε την Αντιπολίτευση να διαμαρτύρεται για τίποτα από αυτά τα δύο, τα τελευταία χρόνια".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)