to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:13 | 20.04.2021

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Η αποτυχία της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας γεννά αναξιοπιστία

«Η αντιφατική και αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας από την κυβέρνηση της ΝΔ έχει μετατρέψει την πανδημία σε πολιτικό ζήτημα και παράγει μόνο αναξιοπιστία. Σήμερα, αντί να συζητάμε για το πώς πάμε στο μέτωπο της πανδημίας, αντί να συζητάμε για την υγεία και πώς θα τη στηρίξουμε την ώρα που έχουμε αρνητική πρωτιά σε θύματα, παρακολουθούμε ένα «διαγωνισμό» δηλώσεων μεταξύ υπουργών που αυξάνει περαιτέρω την αναξιοπιστία της κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνία», τόνισε μεταξύ άλλων ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1


«Παρακολουθούμε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ένα «διαγωνισμός» δηλώσεων μεταξύ Υπουργών που αυξάνει περαιτέρω την αναξιοπιστία της κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνία. Αντιφατικές δηλώσεις για το εάν θα πάμε ή δε θα πάμε τελικά στα χωριά μας το Πάσχα, το ίδιο έναν μήνα πριν για το εάν θα ανοίξει ή δε θα ανοίξει η αγορά, το ίδιο συνέβη πριν από τρεις μήνες για το εάν θα ανοίξουν ή δε θα ανοίξουν τα σχολεία, το ίδιο και με τις εκκλησίες και ούτω καθεξής. Μέσα σε αυτό το αλαλούμ η κυβέρνηση και συνολικά η πολιτεία έχει χάσει τον στόχο που, κατά τη δική μας άποψη, πρέπει να είναι να βγει η κοινωνία όρθια από την πανδημία και όχι, υποκριτικά και πολιτικά να κάνουμε μία συζήτηση για το ποιος κλάδος θα ανοίξει. Το θέμα είναι ότι η κυβέρνηση δεν κάνει ό,τι πρέπει για τα νοσοκομεία, τους γιατρούς και τις ΜΕΘ ούτε για την οικονομία, οπότε προσπαθεί να μεταφέρει τη συζήτηση σε άλλα θέματα», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Αν θέλει η κυβέρνηση να στηρίξει την οικονομία, τόνισε στη συνέχεια, μπορεί να υιοθετήσει προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με το Πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι 1 & 2 και με το Πρόγραμμα που παρουσίασε πρόσφατα ο Αλέξης Τσίπρας για τη βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας που περιλαμβάνει: μείωση χρέους των επιχειρήσεων, εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών, κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης. Αυτά τα ζητήματα θα έπρεπε να απασχολούν την κυβέρνηση και όχι πώς θα κρύψει τις ευθύνες της πίσω από συζητήσεις του είδους «θα ανοίξει- δε θα ανοίξει η αγορά», κτλ.

Ο Σ.Φάμελλος σημείωσε πως, στην αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση ΝΔ, προστίθεται η αντιφατικότητα των μέτρων και των ανακοινώσεων που οδηγεί, δυστυχώς, στο να δημιουργείται και να διαχέεται κλίμα αναξιοπιστίας στην κοινωνία. «Ανεξαρτήτως της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης, οι πολίτες και οι επιχειρηματίες πρέπει να προσέχουν, πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Πρέπει να προσέχουν παραπάνω επειδή η κυβέρνηση ΝΔ δεν έχει κάνει ιχνηλάτηση με αξιόπιστα και δωρεάν τεστ εδώ και ένα χρόνο, επειδή δεν έχει ενισχύσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), επειδή δεν έχει κάνει προσλήψεις ούτε έχει αυξήσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με αποτέλεσμα σήμερα να νοσηλεύεται μεγάλος αριθμός ασθενών με κορονοϊό και υποστήριξη εκτός ΜΕΘ!».

Υπογράμμισε ακόμη την εργαλειοποίηση, όπως είπε, της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων από την κυβέρνηση και τις παρεμβάσεις Υπουργών στην Επιτροπή, όπως αποκαλύφθηκε και πρόσφατα από Πρακτικά της Επιτροπής που διέρρευσαν στον Τύπο. «Με ευθύνη του κυρίου Μητσοτάκη, οι Υπουργοί παρεμβαίνουν στο έργο της Επιτροπής και εισηγούνται οι ίδιοι μέτρα στην Επιτροπή αντί να εισηγούνται οι επιστήμονες. Το κλίμα αναξιοπιστίας στην κοινωνία είναι φυσικά αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής παρέμβασης των μελών της κυβέρνησης στην Επιτροπή, την οποία πιέζει για να νομιμοποιήσει εκ των υστέρων τις δικές της πολιτικές επιλογές».

«Για οτιδήποτε στραβό φταίνε πάντα οι άλλοι, οι πολίτες, ενώ οτιδήποτε καλό οφείλεται πάντα στον κύριο Μητσοτάκη», δήλωσε ο Σ.Φάμελλος κλείνοντας και επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων και να ανταποκριθεί στο μέγεθος της κρίσης για να δώσει τις λύσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία. ​

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)