to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:24 | 18.12.2015

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: «Η Αντιπολίτευση κάνει ό,τι μπορεί για να μην υπάρχει ελπίδα σ' αυτόν τον τόπο»

«Δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να αμφισβητήσει τον κοινωνικό ανασχηματισμό της χώρας» τόνισε σε συνέντευξή του στο Κόκκινο 105,5 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος


Με συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 FM, συγκεκριμένα στην εκπομπή του Στάθη Σχινά "Η Οικονομία στο Κόκκινο", ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα απόσυρσης του Παράλληλου Προγράμματος της Κυβέρνησης, αλλά παράταση της συζήτησης στις αρμόδιες Επιτροπές. "Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναβολής ή διακοπής της προώθησης των μέτρων επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου", είπε χαρακτηριστικά. "Αντίθετα, θα δώσουμε όλο τον απαραίτητο χρόνο να υπάρξουν συμπληρωματικές επεξεργασίες και θα ολοκληρώσουμε με την κατ΄ άρθρο συζήτηση, αμέσως μετά τις γιορτές". 

Ο Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε τη στάση της Αντιπολίτευσης λέγοντας ότι "δυστυχώς, διαπιστώνουμε για ακόμα μία φορά ότι το παλαιό κομματικό σύστημα κάνει ό,τι μπορεί για να μην υπάρξει καμία ελπίδα για τον ελληνικό λαό, κανένα θετικό μέτρο". Συμπλήρωσε δε ότι η Αντιπολίτευση συμπεριφέρθηκε με "ανεύθυνο τρόπο, προβάλλοντας προσχηματικές ενστάσεις περί δημοκρατικού ελλείμματος επί της διαδικασίας, προκειμένου να δημιουργήσει πρόβλημα".

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου νομοσχεδίου το οποίο περιλαμβάνει μέτρα για την Υγεία, την Παιδεία, την Κοινωνική Πρόνοια, αλλά και την Αυτοδιοίκηση. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην ενισχυτική διδασκαλία εντός του δημόσιου σχολείου, την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, την πριμοδότηση των νέων γιατρών ώστε να μείνουν στη χώρα και να κάνουν την ειδικότητά τους στην περιφέρεια, την εξασφάλιση της υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, στελέχωση των αγροτικών ιατρείων, την αντιμετώπιση των δημόσιων προμηθειών με διαφάνεια και διαύγεια κ.α.

Επιπλέον, "το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εμπεριέχει στοιχεία της πολιτικής μας δράσης και περιλαμβάνει την αρχή μικρών αλλαγών που θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών. Διαπραγματευόμαστε τα θέματα της συμφωνίας ενισχύοντας την κοινωνική διάσταση κάθε πολιτικής που εφαρμόζουμε". Όσον αφορά στην κοστολόγηση των μέτρων ο Σωκράτης Φάμελλος εκτίμησε "ότι δεν θα υπάρξει επιπλέον κόστος". Ανέφερε ως παράδειγμα τα μέτρα του Υπουργείου Υγείας τα οποία "έχουν ήδη συμπεριληφθεί στον Προϋπολογισμό. Εξάλλου, υπήρξαν επεξεργασίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όσον αφορά στα μέτρα που δημιουργούν κόστος".

Ολοκληρώνοντας την ραδιοφωνική του παρέμβαση, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, υπενθύμισε ότι και η επικείμενη αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος θα έχει κοινωνικό πρόσημο με προστασία της κύριας σύνταξης που θα επιστρέφει στον εργαζόμενο και τον επαγγελματία τους κόπους και τις εισφορές του. "Αναλαμβάνουμε μια πρωτοβουλία την οποία οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι μόνο δεν πήραν, αλλά αντίθετα λαφυραγώγησαν το ασφαλιστικό σύστημα είτε με τα δομημένα ομόλογα, είτε με το PSI, είτε με τις Διοικήσεις που επέβαλαν". Και κατέληξε: "Δεν θα δώσουμε το δικαίωμα σε κανένα να αμφισβητήσει την πορεία του κοινωνικού ανασχηματισμού της χώρας μας".

Σωκράτης Φάμελλος: "Θα συνεχίσουμε την αδιαπραγμάτευτη προσπάθεια επιστροφής του κράτους δικαίου"

Ως ανακριβή και γεμάτη ψεύδη χαρακτήρισε νωρίτερα από το Βήμα της Βουλής την Επίκαιρη Επερώτηση των Βουλευτών της ΝΔ "για τη "διαφθορά" στους κόλπους της κυβέρνησης", ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "η Αξιωματική Αντιπολίτευση φέρνει στο Κοινοβούλιο ιστορίες με δράκους, προκειμένου να καλύψει ψεύδη και ανεπάρκειες χρόνων".

Ο Σωκράτης Φάμελλος αποδόμησε σημείο προς σημείο την Επίκαιρη Επερώτηση της ΝΔ και επεσήμανε την "βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης να καθαρίσει το σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς".

Μεταξύ άλλων, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα έως σήμερα πεπραγμένα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της διαφθοράς, όπως είναι η ίδρυση του Υπουργικού Χαρτοφυλακίου και της Γενικής Γραμματείας για αυτό τον σκοπό, η ολοκλήρωση των ελέγχων σε όλα τα μη δηλωθέντα ποσά σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο έλεγχος των ακινήτων και των μετοχών των off-shore εταιρειών, η αλλαγή στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων, η πλήρης αναμόρφωση των δημόσιων συμβάσεων, η διαφάνεια των συμβάσεων και των δανείων των τραπεζών, κ.α. 

Επιπλέον, ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε αναφορά στον προγραμματισμό για την θέσπιση Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου για το "πόθεν έσχες", στην καθιέρωση του Περιουσιολογίου, στην αλλαγή του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, αλλά και στην αποκομματικοποίηση του Δημοσίου και την αξιολόγηση των δομών και των στελεχών του Δημοσίου.

"Έχετε χάσει την αξιοπιστία σας απέναντι στην κοινωνία, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις υποθέσεις που φτάνουν στον Εισαγγελέα αλλά και από τις πρόσφατες εκλογές", είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στα σκάνδαλα του τελευταίου οκταμήνου που έχουν αναδειχθεί στη χώρα μας, όπως αυτά της Αγροτικής Τράπεζας, της λίστας Λαγκάρντ, της λίστας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, των εξοπλιστικών προγραμμάτων, της υπόθεσης  "Ελληνικός Χρυσός", αλλά και των ΣΔΙΤ των οδικών αξόνων, του σκανδάλου Χατζηγάκη για τις αγροτικές επιδοτήσεις, του σκανδάλου Siemens, των δανείων των καναλαρχών και των αναθέσεων των διαφημίσεων του ΚΕΛΠΝΟ.

Απευθυνόμενος δε στους Βουλευτές της ΝΔ, ο Σωκράτης Φάμελλος αναρωτήθηκε: "Μήπως η λυσσαλέα αντίδρασή σας απέναντι στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου οφείλεται στο ότι θα επανεξετάσουμε τα συμβόλαια για τα απορρίμματα; Μήπως ανησυχείτε για το ενδεχόμενο αμφισβήτησης όλων των παλιών κυκλωμάτων";  Και ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι "η κυβέρνηση θα συνεχίσει την αδιαπραγμάτευτη πορεία της προκειμένου να επιστρέψει η χώρα σε ένα κράτος δικαίου".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)