to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:48 | 01.03.2016

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: "Η αντιπολίτευση και τα παπαγαλάκια της προσπαθούν να δημιουργήσουν ψευδή εικόνα αστάθειας και κινδύνου για τη χώρα"

Αναφερόμενος στο επικείμενο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ως καλεσμένος της σημερινής εκπομπής "Πρωινή Ζώνη" της ΕΡΤ1, τόνισε "την ανάγκη της σοβαρότητας έναντι της μικροκομματικής εκμετάλλευσης". Με δεδομένο ότι "αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που συνδέεται με τις διεθνείς εξελίξεις, η άσκηση βέτο εκ μέρους της χώρας μας είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν προσφέρεται για δημόσιες δηλώσεις.


Αναφερόμενος στο επικείμενο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ως καλεσμένος της σημερινής εκπομπής "Πρωινή Ζώνη" της ΕΡΤ1, τόνισε "την ανάγκη της σοβαρότητας έναντι της μικροκομματικής εκμετάλλευσης". Με δεδομένο ότι "αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που συνδέεται με τις διεθνείς εξελίξεις, η άσκηση βέτο εκ μέρους της χώρας μας είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν προσφέρεται για δημόσιες δηλώσεις. Αποτελεί μέσο άσκησης πολιτικής στη σκακιέρα της διεθνούς πολιτικής και θα πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα να συζητηθεί κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών".

Επιπλέον, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος επεσήμανε ότι έως σήμερα "κάποιες ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι συνεπείς ως προς την Ευρωπαϊκή Συνθήκη και τις αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων", την ίδια στιγμή που η χώρα μας "έχει υπερβεί τον εαυτό της σε όλα τα επίπεδα". Πρόσθεσε δε, ότι "η Αντιπολίτευση δεν έχει να καταλογίσει κάτι στην κυβέρνηση στο θέμα του προσφυγικού, εφόσον η θέση των Ευρωπαίων ηγετών και οργάνων συμπίπτει με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ από την άνοιξη του 2015" και παρά το γεγονός ότι "μέσα στη ΝΔ υπάρχουν διαφορετικές φωνές που μιλάνε για στρατόπεδα εγκλεισμού των μεταναστών, νομίζω ότι τελικά δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην έκφραση κοινής στάσης, διότι πολύ απλά το προσφυγικό δεν σηκώνει μικροκομματικά παιχνίδια".

Ως προς το ζήτημα της αξιολόγησης, ο Σωκράτης Φάμελλος επέκρινε την Αντιπολίτευση, η οποία "προσπαθεί να δημιουργήσει ψευδή εικόνα αστάθειας και κινδύνου για τη χώρα. Είναι γνωστό", συνέχισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, "ότι η αξιολόγηση εκ μέρους των θεσμών έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο, και είναι τουλάχιστον αστείο η Αντιπολίτευση να μιλά για τραγικές συνέπειες στην οικονομία από την καθυστέρηση της αξιολόγησης!".

Ο Σωκράτης Φάμελλος υπενθύμισε ότι τα ίδια συνέβησαν και την περίοδο της διαπραγμάτευσης των "κόκκινων" στεγαστικών δανείων, "τότε που η Αντιπολίτευση μιλούσε για αθρόες κατασχέσεις της πρώτης κατοικίας", αλλά και κατά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, "τότε που η Αντιπολίτευση έσπερνε τον πανικό με υποτιθέμενες κατασχέσεις των καταθέσεων".

Αλλά, "αυτό που ξεπερνά κάθε όριο είναι να φοβάται η ΝΔ την πορεία της αξιολόγησης, όταν η ίδια έφυγε κακήν κακώς από τις Βρυξέλλες, τον Δεκέμβριο του 2014, κατά την 5η αξιολόγηση! Τότε, που ο κ. Σαμαράς μετέτρεψε την χώρα μας, τους πολίτες της και την ελληνική δημοκρατία, σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης". Και πρόσθεσε: "Εχθές, η ΕΛΣΤΑΤ διέψευσε εκ νέου τα παπαγαλάκια της Αντιπολίτευσης και των ιδιωτικών καναλιών δίνοντας στοιχεία για επίτευξη θετικού δημοσιονομικού πλεονάσματος, αλλά και ύφεση στα όρια του -0,3%". Μπορεί οι συγκεκριμένοι δείκτες να μην αντιστοιχούν ακόμα στην καθημερινότητα των πολιτών, ωστόσο δείχνουν ότι ακόμα και σε συνθήκες ύφεσης, επιτύχαμε καθ' όλη τη διάρκεια του 2015 να έχουμε θετικό πρόσημο σε τομείς όπως οι εξαγωγές, ο τουρισμός, η βιομηχανική παραγωγή".

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Οικολόγων Πρασίνων είναι πρωτίστως μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας", συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος. "Βασικό μας μέλημα είναι να μειώσουμε τις κοινωνικές ανισότητες. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψαλίδισαν το ΑΕΠ κατά 25%. Μείωσαν τις δημόσιες και κοινωνικές παροχές, τον μέσο όρο του εισοδήματος και της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ταυτόχρονα, οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι και οι τραπεζικοί όμιλοι αύξησαν τα κέρδη τους".

"Εμείς, κάνουμε κάτι διαφορετικό", πρόσθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του. "Μειώνουμε τις ανισότητες στην κοινωνία, την ωθούμε προς τα πάνω και δεν την ταπεινώνουμε. Αυτός είναι ο στόχος μιας προοδευτικής διακυβέρνησης και μιας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)