to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:12 | 13.01.2020

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Η ακροδεξιά ατζέντα έχει κυριαρχήσει στη ΝΔ (ηχητικό)

«Η κυβέρνηση μόνο για επικοινωνιακούς λόγους έχει ανοίξει έναν κύκλο βίας πολλές φορές με παραβίαση και συνταγματικών δικαιωμάτων όπως το περιστατικό στην οικεία Ινδαρέ»


«Χρειάζεται περισσότερη παρεμβατικότητα στα διεθνή πράγματα από την κυβέρνηση» δήλωσε μεταξύ άλλων στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Ορθά – Κοφτά ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

«Χρειάζεται δουλειά και προσοχή το 2020 για να μπορέσουμε να κρατήσουμε όλα αυτά που η χώρα μας πέτυχε, δηλαδή να συνεχίσουμε μια πορεία η οποία τουλάχιστον οικονομικά, αναπτυξιακά, θα είναι θετική και στην κοινωνία θα δημιουργούνται θετικά γεγονότα, όπως καταφέραμε με μεγάλη δυσκολία τα τελευταία χρόνια με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο κ. Φάμελλος, σε σχέση με τους στόχους για την νέα χρονιά.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε ότι «οι εξελίξεις απαιτούν να έχουμε μεγαλύτερη προετοιμασία και αποτελεσματικότητα στην εθνική γραμμή. Χρειάζεται η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να μην παραμένει αδρανής ή να μην παραμένει απλώς σε αυτά που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ την προηγούμενη περίοδο, αλλά πρέπει να προχωρήσει περαιτέρω διεκδικώντας έναν νέο ρόλο στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται με τις εξελίξεις στην Λιβύη, την Τουρκία και την Μέση Ανατολή».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «χρειάζεται περισσότερη παρεμβατικότητα στα διεθνή πράγματα», ενώ «δεν χρειάζεται να προσδεθούμε πάνω στο άρμα των Ηνωμένων Πολιτειών». «Ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να κάνει αυτό που λέμε πολυπαραμετρική εξωτερική πολιτική», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τα ζητήματα της οικονομίας ο κ. Φάμελλος δήλωσε ότι «για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο κ. Μητσοτάκης κινήθηκε στην οικονομία με τα «καύσιμα» που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ» και «τώρα βλέπουμε ότι υπάρχουν αρνητικά στοιχεία, όπως η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής τον Νοέμβριο, η πτώση του τζίρου του εμπορίου, όπως και οι αρνητικές εξελίξεις στα θέματα της ανεργίας». «Δεν έχουμε δει αναπτυξιακή κατεύθυνση από την μεριά της Νέας Δημοκρατίας», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόθεση της κυβέρνησης να αλλάξει τον εκλογικό νόμο ο κ. Φάμελλος εκτίμησε πως «είναι περίεργο το πώς μια κυβέρνηση έξι μηνών αντί να ασχολείται με το πρόγραμμα της και με τα σοβαρά προβλήματα ασχολείται με το ζήτημα του εκλογικού νόμου. Αναδεικνύεται μια διάθεση να κάνει παιχνίδια με τους θεσμούς». «Η χώρα έχει ανάγκη εθνικής γραμμής, δεν μπορεί να προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να αλλάζει εκλογικό σύστημα και να καταργεί την ισοτιμία της ψήφους. Είναι πολιτικά παιχνίδια και τακτικισμοί», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με τις αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης καταλήψεων στην Αθήνα ο κ. Φάμελλος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση μόνο για επικοινωνιακούς λόγους έχει ανοίξει έναν κύκλο βίας πολλές φορές με παραβίαση και συνταγματικών δικαιωμάτων όπως το περιστατικό στην οικεία Ινδαρέ».

Τέλος, χαρακτήρισε «κυνικές και αναντίστοιχες με εκπρόσωπο της ελληνικής Πολιτείας» τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Φάμελλο, «αποκάλυψε όλη την ακροδεξιά ατζέντα που έχει κυριαρχήσει στη Νέα Δημοκρατία». Ο κ. Φάμελλος τόνισε την ανάγκη ο κ. Μητσοτάκης να πάρει θέση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)