to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:54 | 12.06.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Χέρι ανθρωπισμού στους πρόσφυγες του πολέμου, να απομονωθούν οι ξενοφοβικές φωνές

Οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι κινήσεις ενίσχυσης της δημοκρατίας και της συμμετοχής της κοινωνίας και το προσφυγικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της τοποθέτησης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλου σε εκδήλωση των τοπικών οργανώσεων του κόμματος στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης.


Το 4% των επενδυτικών προτάσεων απολάμβανε το 45% της χρηματοδότησης ενώ μόλις το 4% ήταν υψηλής τεχνολογίας. Αυτό ήταν το μοντέλο ανάπτυξης που είχαμε μέχρι τώρα, χώρια τα Panama Papers και η φοροδιαφυγή”, υπογράμμισε ο Σ. Φάμελλος αφήνοντας αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις με αφορμή το νέο αναπτυξιακό νόμο που κατέθεσε η κυβέρνηση και κινείται σε διαφορετική κατεύθυνση για την διασπορά των ενισχύσεων στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και σε επιχειρήσεις της περιφέρειας.

Παράλληλα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως “το νέο υπόδειγμα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι οικονομίστικο” αλλά θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην εργασία, στην κοινωνική πρόοδο, στην δημοκρατία.

“Η δίκαιη κοινωνία προφανώς περιλαμβάνει εργαλεία αναδιανομής αλλά δεν είναι μόνο το εισόδημα κοινωνικής αλληλεγγύης”, τόνισε και πρόσθεσε πως παράλληλα πρέπει να προωθηθεί η συμμετοχή στις πολιτικές αποφάσεις με “περισσότερες δυνατότητες συμμετοχής και έκφρασης της κοινωνίας”.

Όσον αφορά το προσφυγικό ζήτημα ο κ. Φάμελλος υπογράμμισε πως παρά τις καθυστερήσεις στην διατύπωση και ανάπτυξη εργαλείων διαχείρισης από την Ε.Ε. “υποχρέωση και ανάγκη -παράλληλα με την ενδυνάμωση της φωνής μας για ειρήνη και παύση των συρράξεων στη Μέση Ανατολή- είναι οι δράσεις αλληλεγγύης”.

Η κοινωνία να τείνει “χέρι ανθρωπισμού στους πρόσφυγες που φεύγουν από τον πόλεμο και τον θάνατο”.

Ειδικότερα για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί επισήμανε πως “η κοινωνία της περιοχής έχει την ευκαιρία να αποδείξει το δημοκρατικό ήθος και τις ανθρωπιστικές και δημοκρατικές της αξίες”.

Πρόσθεσε δε πως πρέπει να απομονωθούν ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές και να αναπτυχθούν δράσεις και κινήματα αλληλεγγύης υποστηρίζοντας την “προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων”.

Παράλληλα υπογράμμισε πως “η παρέμβαση μας για τη ποιότητα ζωής και για θέματα ασφάλειας και των προσφύγων και των πολιτών της περιοχής αλλά και η παρέμβαση στην κατεύθυνση της προετοιμασίας των δομών σταθερής φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα για την ελάφρυνση των περιοχών που ανέλαβαν να φιλοξενήσουν το ρεύμα της Ειδομένης για λίγους μήνες είναι δεδομένη”.

“Αλλά δεδομένο είναι και το γεγονός πως προτεραιότητα -πολιτική και ανθρωπιστική- ήταν η εκκένωση της Ειδομένης”, πρόσθεσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)