to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:42 | 07.04.2020

Πολιτική

Σ. Φάμελλος – Χ. Καφαντάρη: Χατζηδάκης και Ν.Δ. αντιλαμβάνονται την ανάγκη δημόσιου ελέγχου στα δημόσια αγαθά

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ, έστω και λόγω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι, ο κύριος Χατζηδάκης και η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνονται την αξία της δημόσιας υγείας και την ανάγκη δημόσιου ελέγχου στα δημόσια αγαθά»


Κοινή δήλωση των Τομεαρχών Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Φάμελλου – Χ. Καφαντάρη για τη «δωρεά» της ΔΕΗ στο Σύστημα Υγείας:

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει οποιαδήποτε πράξη στοχεύει στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς η πρόσβαση όλων των πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες υγείας, υψηλής ποιότητας, βρίσκεται στον πυρήνα του προγράμματός μας.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, έστω και λόγω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι, ο κύριος Χατζηδάκης και η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνονται την αξία της δημόσιας υγείας και την ανάγκη δημόσιου ελέγχου στα δημόσια αγαθά.

Η δωρεά της ΔΕΗ, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ, μέσων προστασίας στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αποτελεί ουσιαστικά προσφορά των εκατομμυρίων πελατών της ΔΕΗ. Έπεται όμως των αυξήσεων που επέβαλε ο κος Χατζηδάκης στα τιμολόγια τον περασμένο Σεπτέμβριο, τάξης 500 εκατ. Ευρώ, και το ποσό της δωρεάς ανέρχεται στο 1% των αυξήσεων.

Είναι φαίνεται πιο εύκολο για τον κύριο Χατζηδάκη να χαιρετίζει χορηγίες και να κάνει δηλώσεις στην πλάτη των καταναλωτών της ΔΕΗ, ενώ έχει προηγουμένως πενταπλασιάσει την αμοιβή του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας και έχει δώσει υψηλές αμοιβές και παροχές σε golden boys, που προσλήφθηκαν εκτός ΑΣΕΠ.

Όμως, ο κατά τα άλλα λαλίστατος και ευαίσθητος κύριος Χατζηδάκης, δεν απαντάει εάν και πώς θα προστατεύσει από αποκοπές ρεύματος τα ευάλωτα νοικοκυριά, όσους έχασαν τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας και τα μαγαζιά που έκλεισαν αυτό το διάστημα, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη αυτές τις μέρες, έχουν σταλεί δεκάδες εντολές αποκοπής παροχής ρεύματος στον αρμόδιο Διαχειριστή (ΔΕΔΔΗΕ) σε όλη την ελληνική επικράτεια, και όχι μόνο σε συστηματικούς κακοπληρωτές.

Σωκράτης Φάμελλος, Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βουλευτής Β Θεσσαλονίκης

Χαρά Καφαντάρη, Αναπληρώτρια Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)