to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:09 | 05.05.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Φωτογραφικές ρυθμίσεις και χατίρια το σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ

Δε μπορεί να έχουμε επιλεκτική ενίσχυση όχι να "βολεύονται κάποιοι μόνο μόνο επειδή έχουν κολλητούς υπουργούς", σχολίασε με νόημα ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ


Η διάθεση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη, ενώ είμαστε σε περιορισμό λειτουργιών στη Βουλή, μόνο δυο βουλευτές από κάθε κόμμα στις επιτροπές η κυβέρνηση πάει να περάσει ένα νομοσχέδιο το οποίο καταργεί όλους τους φορείς περιβάλλοντος της Ελλάδας, όλους τους φορείς natura, από την προστασία της χελώνας της Ζακύνθου μέχρι το δάσος της Δαριάς. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλός.

Μιλώντας στον Ant1, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι η κυβέρνηση αντί να βοηθήσει το περιβάλλον κάνει φωτογραφικές ρυθμίσεις για να δώσει άδεια στην Ελληνικός Χρυσός, για να μην υποβάλλει μελέτες.

Από την αρχή κιόλας της κρίσης είδαμε “ειδικές” επιδοτήσεις και χατίρια της κυβέρνησης όπως στις ιδιωτικές κλινικές, και στα κανάλια, πρόσθεσε.

Ο Σ. Φάμμελος για να περιγράψει την κατάσταση στη Βουλή κατήγγειλε, ότι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής χωρίς καμία διαβούλευση η κυβέρνηση έφερε τροπολογιά για να πουλήσει το δίκτυο υψηλής τάσης της χώρας. 

Δε μπορεί να έχουμε επιλεκτική ενίσχυση όχι να "βολεύονται κάποιοι μόνο μόνο επειδή έχουν κολλητούς υπουργούς", σχολίασε με νόημα ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άλλο σημείο ο Σ. Φάμελλος είπε ότι ούτε στους οικονομικούς χειρισμούς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη αλλά ούτε και αλήθεια. “Περίεργα πράγματα γράφτηκαν από το υπουργείο Οικιονομικών και την κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου η έκθεση που έστειλαν για το οικονομικό εξάμηνο καταλήγει ότι τα πραγματικά χρήματα που θα πέσουν στην αγορά είναι στα 6 δισεκατομύρια, δηλαδή μόλις το 2 % του ΑΕΠ".

Το ποσό είναι πάρα πολύ μικρό αν σκεφτεί κανείς πόσα πολλά λουκέτα αναμένονται στην αγορά, ανέφερε και πρόσθεσε ότι “χρειζόμαστε ένα καλύτερο σχέδιο που θα προνοεί για όλες τις τάξεις και για τις μικρομεσσαίες επιχειρήσεις”.

Ο Σωκράτης Φάμελλός κατέληξε ότι η επόμενη μέρα θέλει σχεδιασμό, χωρίς να παρεμβαίνουν μικροπολιτικοί σχεδιασμοί στα μέτρα των λοιμοξιολόγων, να υπάρχει πρόληψη και προσφύλαξη”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)