to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 22.01.2016

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: «Επεξεργαζόμαστε δίκαιες λύσεις για επαγγελματίες και αγρότες - Δεν ισχύουν οι φήμες για υπέρογκες εισφορές»

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η δόμηση ενός ολοκληρωμένου και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον της χώρας μας, ακόμα και αν αμφισβητηθεί στη διαπραγμάτευση. Το αξίζουν, οι ηλικιωμένοι, οι νέοι και οι εργαζόμενοι»


"Επεξεργαζόμαστε δίκαιες λύσεις για επαγγελματίες και αγρότες. Δεν ισχύουν οι φήμες για υπέρογκες εισφορές". Αυτό δήλωσε, νωρίτερα, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου "Σκληρό Ροκ", του Ρ/Σ Παραπολιτικά 90,1 FM. O Kοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος τόνισε ότι "η δόμηση ενός ολοκληρωμένου και δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος θα αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον της χώρας μας, ακόμα και αν αμφισβητηθεί στη διαπραγμάτευση. Το αξίζουν, οι ηλικιωμένοι, οι νέοι και οι εργαζόμενοι. Γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά αυτό προσπαθούμε να καταφέρουμε. Πιστεύουμε ότι η πρόταση που καταθέτουμε σε συνδυασμό με την καλή πολιτική συνεργασία με τις χώρες και τις κοινωνίες της Ευρώπης είναι στοιχεία που θα μας βοηθήσουν".

Επιπλέον, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε πως "όλοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, μοιραζόμαστε την ίδια έγνοια. Να ολοκληρώσουμε αυτό το σχέδιο προς όφελος της κοινωνίας. Σαφώς, υπάρχουν θέματα στο ασφαλιστικό που πρέπει ακόμη να επιλυθούν. Αυτά δουλεύουμε σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς, από τις 15 Δεκεμβρίου. Έχουμε ολοκληρώσει στην πρότασή μας τα θέματα των συνταξιούχων, των μισθωτών και των εργοδοτών. Επεξεργαζόμαστε δίκαιες λύσεις για επαγγελματίες και αγρότες. Δυστυχώς, η Αντιπολίτευση είναι ακόμα χιλιόμετρα μακριά στο ασφαλιστικό. Τους καλούμε να έρθουν, έστω και τώρα".

Όσον αφορά την περιορισμένη δημοσιοποίηση των προτάσεων της κυβέρνησης και την παραποίησή τους ανέφερε: "Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση έχει να εκτελέσει ταυτόχρονα τρία καθήκοντα. Την διαπραγμάτευση στο εξωτερικό, την επεξεργασία λύσεων στο ασφαλιστικό, όπου ακόμα χρειάζεται, και την επικοινωνία αυτής της προσπάθειας. Είναι προφανές ότι ρίχνουμε το βάρος στα δύο πρώτα, γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον των πολιτών".

Ωστόσο, ο Σωκράτης Φάμελλος δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι "κάποιοι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί χώροι παρουσιάζουν μια στρεβλή εικόνα και τρομοκρατούν τους πολίτες. Λένε ότι τα βάρη στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες θα ανέλθουν στο 85% ακόμα και στο 90%. Δεν ισχύουν οι φήμες για υπέρογκες εισφορές. Επίσης, αποκρύπτονται πτυχές του ασφαλιστικού από τα ΜΜΕ. Για παράδειγμα, εδώ και μία εβδομάδα, ο κ. Κατρούγκαλος έχει ανακοινώσει στοιχεία που αναφέρονται στην χαμηλή ασφαλιστική εισφορά για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν έχουν μεγάλο εισόδημα, όπως και στον μη δημευτικό και φορολογικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού, για αυτούς που έχουν μεγάλα εισοδήματα. Όπως αντίστοιχα αποκρύπτονται  και οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τους αγρότες".

Ως Εκπρόσωπος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετείχε τις προηγούμενες ημέρες στη σύσκεψη των Επιστημονικών Φορέων, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε, επίσης, ότι "ακόμα και οι συνάδελφοί μας επιστήμονες, που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις δεν είχαν πλήρη εικόνα της πρότασης. Φαίνεται να υπάρχει μία παραφιλολογία και μια προσπάθεια διαστρέβλωσης των πληροφοριών. Για την πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, τους χαμηλά αμειβόμενους και τους νέους, οι ασφαλιστικές εισφορές θα είναι χαμηλότερες".

Τέλος, ερωτηθείς για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, είπε χαρακτηριστικά:

"Αυτό που ο ελληνικός λαός ξέρει για εμάς, είναι ότι δεν ωφεληθήκαμε προσωπικά από την πολιτική και συνεχίζουμε με τιμιότητα να αλλάζουμε την ιστορία της χώρας μας. Γνωρίζει ότι δεν δημιουργήσαμε τα αδιέξοδα στο ασφαλιστικό, το φορολογικό, την ανεργία και τόσα άλλα προβλήματα αλλά και σκάνδαλα. Αυτό που γνωρίζει, επίσης, είναι ότι συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις και χωρίς εξαρτήσεις στο να έρθει το ΕΣΠΑ πιο γρήγορα στη χώρα μας, ακόμα και σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, να βελτιωθούν οι ρυθμοί στην οικονομία και τα ελληνικά ομόλογα, να ενταχθούν φέτος 3.500 υγιειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία και 20.000 εκπαιδευτικοί στα δημόσια σχολεία. Αυτές είναι οι αλλαγές που εμείς επιδιώκουμε και με αυτές θα μας αξιολογήσει. Ήδη, από τον έλεγχο των καταθέσεων στο εξωτερικό άρχισαν να έρχονται έσοδα στα ταμεία".

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)