to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:35 | 05.10.2016

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: "Έχουμε ευκαιρία εξόδου από τα μνημόνια και δεν επιτρέπεται να αμφισβητείται για στείρους αντιπολιτευτικούς λόγους"

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας νωρίτερα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Ρ/Σ Real 97.8 FM, ανέφερε πως "η αμφισβήτηση της σταθερής πορείας της χώρας μας προς την πρόοδο, εκ μέρους της Αντιπολίτευσης, αμφισβητεί την ίδια τη δυνατότητα της χώρας να προχωρήσει μπροστά".


Και πρόσθεσε: "Κατανοούμε ότι η κατάπτωση του παλιού συστήματος εξουσίας στενοχωρεί πάρα πολύ την Αντιπολίτευση, η οποία κάνει ό,τι είναι δυνατό και σε κάθε ευκαιρία, προκειμένου η χώρα να μη βγει από τον κυκεώνα τόσων ετών".

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος τόνισε πως "η πολιτική συζήτηση που διεξάγεται μέσα στη χώρα είναι πολύ σημαντική και τα βήματά μας οφείλουμε να είναι σίγουρα και ήρεμα. Αυτή τη στιγμή, έχουμε τη δυνατότητα να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και η στάση της Αντιπολίτευσης, το μόνο που κάνει, είναι να αμφισβητεί τη δυνατότητα που έχουμε σαν χώρα να πάμε καλύτερα, να διαταράσσει το κλίμα της οικονομίας και να δημιουργεί προβληματισμούς και αναστολές στην επιχειρηματικότητα". Και αυτό είναι υποκριτικό, διότι "τη συμφωνία και τα βάρη που αναλάβαμε, τα ψηφίσαμε όλοι, πέρυσι τον Αύγουστο, στο συμβιβασμό που υποχρεωθήκαμε να κάνουμε. Σήμερα, υπάρχουν θετικές προοπτικές και ενδείξεις, μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε και έχουμε μπροστά μας σταθερότητα και προοπτική".

"Δεν είναι δυνατόν η σταθερή πορεία της Ελληνικής οικονομίας να επιβεβαιώνεται από τους σκληρότερους επικριτές μας στο εξωτερικό και η Αντιπολίτευση να ανακυκλώνει συνεχώς ψευδείς ειδήσεις", συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος. "Όταν το ίδιο το ΔΝΤ παραδέχεται ότι τα έσοδα είναι βελτιωμένα, όταν ο κόφτης διαρκώς απομακρύνεται, το να αμφισβητεί η Αντιπολίτευση ότι έχουμε έσοδα στον προϋπολογισμό, ξεπερνά κάθε όριο αντιπολιτευτικής τακτικής. Θέλει ή δεν θέλει η Αντιπολίτευση να πάει η χώρα μπροστά και να απεμπλακεί από τα μνημόνια; Σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει πρωτίστως να απαντήσει".

Ως προς τα ζητήματα της ανάπτυξης, ο Σωκράτης Φάμελλος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι πέρα από τα στοιχεία του προϋπολογισμού, επιπλέον στοιχεία που ευνοούν σήμερα την αναπτυξιακή πορεία της χώρας είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής που γίνεται πλέον αναπτυξιακό και παραγωγικό εργαλείο, εφόσον δεν χάνεται μαύρο χρήμα από την οικονομία, υπάρχει αίσθηση ισονομίας σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, επιδοτήσεις και δάνεια, δεν χάνονται οικονομικοί πόροι σε μη παραγωγικές καταθέσεις στο εξωτερικό, δεν χάνονται λεφτά σε μίζες κλπ. Επίσης, η απλοποίηση και επιτάχυνση της αδειοδότησης επιχειρήσεων και η ψηφιοποίηση των σχέσεων με το δημόσιο τομέα, δίνει εύκολες και διάφανες λύσεις στην οικονομία, χωρίς ενδιάμεσους, αλλά με ευθύνες.

Ως προς τα εργαλεία ανάπτυξης είπε πως "θα επιδιώξουμε τα μεγάλα, συμβολικά έργα, τα οποία κινητοποιούν την ανάπτυξη. Αλλά, επειδή στόχος μας είναι η αναδιανομή, η εργασία και το οικογενειακό εισόδημα, θα επιταχύνουμε τη «διασπορά» της οικονομίας, μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου και του ΕΣΠΑ, τα οποία από κοινού διασφαλίζουν θέσεις εργασίας σε περισσότερους τομείς και επίπεδα, σε πολλές μικρότερες οικονομικές μονάδες, μικρομεσαίες και μικρές". Και μια επιπλέον προοπτική και στόχευση αποτελεί η κοινωνική οικονομία, διότι "συμβάλλει στην εργασία και στην αποκέντρωση της ανάπτυξης με αξιοποίηση της δύναμης της συνεργασίας των παραγωγών και των εργαζομένων".

Όσο για το ζήτημα του χρέους, το οποίο αποτελεί μια παράμετρο της μακροοικονομίας, "σαφώς και μας απασχολεί η διαχείριση και η ρύθμισή του για να μειωθεί το βάρος στην ελληνική οικονομία. Γι' αυτό, θα αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατές διεθνείς συμμαχίες, που μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα. Όσο συντομότερα γίνει αυτό και όσο περισσότερο μειώσουμε τις υποχρεώσεις μας έναντι του χρέους, τόσο καλύτερο θα είναι στο μακροοικονομικό επίπεδο, στο κοινωνικό επίπεδο, αλλά και στο επενδυτικό κλίμα στην Ελλάδα. Και σε αυτή τη φάση και οι θέσεις Μοσκοβισί και Γιουνκέρ, αλλά και του ΔΝΤ μπορούν να αξιοποιηθούν στην ίδια κατεύθυνση".

"Η ευκαιρία εξόδου από τα μνημόνια και τον βραχνά των δανειστών ανήκει στους Έλληνες πολίτες. Μας αξίζει και δεν επιτρέπεται να αμφισβητείται αυτή η ευκαιρία, για στείρους αντιπολιτευτικούς λόγους", κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος. "Υπάρχει σταθερή προοπτική για τη χώρα, κάτι που επιβεβαιώνουν ακόμα και οι σκληρότεροι επικριτές μας στο εξωτερικό".

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)