to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:41 | 17.04.2016

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Διαψεύδεται η καταστροφολογία, πάμε καλά και μπορούμε να πάμε πολύ καλύτερα στην αξιολόγηση

«Τα πράγματα έχουν αλλάξει στην Ελλάδα. Δεν σκεφτόμαστε σαν τα προηγούμενα κόμματα εξουσίας. Για την Αριστερά η ελευθερία έκφρασης και λόγου ήταν και είναι κυρίαρχο στοιχείο», ανέφερε νωρίτερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», ερωτηθείς για τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των τάσεων σε σχέση με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων.


«Κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να υποχωρήσουμε στον εκβιασμό της χώρας, όλοι αισθανόμαστε άσχημα αν χρειαστεί να συζητήσουμε για αρνητικά μέτρα, αλλά μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα θα σχεδιάσουμε, θα αποφασίσουμε και θα διαμορφώσουμε τα τελικά μέτρα. Οι συζητήσεις που γίνονται μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ μόνο καλό κάνουν, διότι συνδιαμορφώνουν τη γραμμή άμυνας της χώρας».

Και συνέχισε: «Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σημαντικό ότι συζητάμε και συνδιαμορφώνουμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα παραίτησης κανενός, διότι δεν έχουμε ακόμα ολοκληρώσει από κοινού τον σχεδιασμό μας. Παρατείνουμε τη διαπραγμάτευση για να κερδίσουμε περισσότερα. Γνωρίζουμε ότι η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 95%. Από Δευτέρα οι θεσμοί θα βρίσκονται εκ νέου στην Αθήνα και θα ολοκληρώσουμε τη συζήτηση μέσα στο καλύτερο δυνατό κλίμα. Το πρωτεύον αυτή τη στιγμή είναι να διορθώσουμε και να ολοκληρώσουμε μια καλή πρόταση. Πάμε καλά και μπορούμε να πάμε καλύτερα».

Στη συνέχεια, ο Σωκράτης Φάμελλος σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, λέγοντας: «Σε αυτή τη διαπραγμάτευση φαίνεται ότι οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί συμφωνούν με τις θέσεις μας. Η προσωπική άποψη του κ. Τόμσεν για επιβολή μέτρων ύψους 8 δις, δεν θα μπορέσει να περάσει, διότι πολύ απλά δεν έχει καμία λογική βάση. Η χώρα είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της και έχει ανακτήσει την αξιοπιστία της στο εξωτερικό. Δεν κάνουμε πίσω από τη συμφωνία του Ιουλίου-Αυγούστου. Οι δηλώσεις και οι παρεμβάσεις των ξένων ηγετών, από την κ. Μέρκελ, έως τον κ. Ομπάμα συνηγορούν σε αυτό. Επιπλέον, το κλίμα που διαμορφώνεται από την ΕΚΤ, προϊδεάζει για τη λύση του Ελληνικού θέματος».

«Για πρώτη φορά η χώρα πιάνει τους στόχους και τηρεί τις υποχρεώσεις της», συμπλήρωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκρίνεται με την προηγούμενη κυβέρνηση. Η πρώτη διαπραγματεύεται και πετυχαίνει, ενώ η δεύτερη ήταν ο κακός μαθητής και αποτύγχανε. Πρέπει όλοι, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνίας, να υπερασπιστούμε την γραμμή του Αυγούστου που λέει, ότι δεν πάμε σε επιπλέον μέτρα, έως το 2018. Στο εξωτερικό, αναγνωρίζουν όλοι τις προσπάθειές μας και τη συνέπειά μας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Ομπάμα θέτει ως θέμα στην κ. Μέρκελ το Ελληνικό ζήτημα, στη συνάντηση του Ανόβερο, την προσεχή Κυριακή».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι «η πολιτική δεν μπορεί να ασκείται με υποθέσεις, αλλά με δεδομένα της πραγματικότητας. Έως σήμερα, έχουμε πλήρη διάψευση των σεναρίων καταστροφολογίας που έβλεπαν το προηγούμενο διάστημα το φως της δημοσιότητας, όπως η κατάργηση της εθνικής σύνταξης, του αφορολόγητου και πολλών άλλων ζητημάτων. Καλούμε όλους τους φορείς και τις πολιτικές δυνάμεις να υπερασπιστούν τη χώρα μας και όχι τις απόψεις του κου Τόμσεν. Δυστυχώς, στο αγγλικό κείμενο της συνέντευξης του κ. Μητσοτάκη στη Washington Post, που κατέθεσε ο ίδιος χθες στη Βουλή, αποδεικνύεται ότι συμφωνεί με τις προτάσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά, τις μεταρρυθμίσεις και την πώληση δημόσιας περιουσίας».

Και κατέληξε: «Η καταστροφολογία δεν είναι στην ατζέντα ούτε της χώρας, ούτε του Κοινοβουλίου. Ας ασχοληθούμε καλύτερα με απτά στοιχεία της πολιτικής ζωής, όπως η ψήφιση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, εχθές στη Βουλή, για τη διερεύνηση των δανείων καναλιών και κομμάτων, η προκήρυξη του διαγωνισμού των τηλεοπτικών συχνοτήτων, αλλά και με τις τελευταίες κινήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δείχνουν την πρόθεση της Ευρώπης να επιλυθεί το πρόβλημα της χώρας μας, με την ένεση ρευστότητας και την εισαγωγή των ομολόγων EFSF των ελληνικών τραπεζών στο καθεστώς ποσοτικής χαλάρωσης».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)