to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:01 | 05.03.2021

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Δεν υπάρχει λογική και επιστημονική συνέπεια στα μέτρα της κυβέρνησης για την πανδημία

Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους κατοίκους της Θεσσαλίας και ειδικότερα της Ελασσόνας, που έπληξαν οι πρόσφατοι σεισμοί, εξέφρασε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, ξεκινώντας τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και στο δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη.


Τοποθετήθηκε στη συνέχεια για τα νέα «έξυπνα» μέτρα τα οποία και χαρακτήρισε αντιφατικά, σημειώνοντας πως έρχονται σε αντίθεση με την κοινή λογική και πως δεν μπορούν να διασφαλίσουν έστω την ασφάλεια και την ηρεμία στους ανθρώπους, που έχουν περιορίσει τη ζωή τους έναν χρόνο τώρα. Αποφάσεις για μέτρα, όπως για παράδειγμα, προ δύο εβδομάδων, να κλείνουν οι λαϊκές αγορές τα Σάββατα για να συνωστίζεται ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι το απόγευμα, τα μέτρα ακορντεόν κτλ, είναι απαράδεκτα και δεν στηρίζονται στην επιστήμη. Όλοι προσπαθούμε να στηρίζουμε τα μέτρα προστασίας για να πείσουμε και την κοινωνία να τα τηρεί, αλλά, δυστυχώς, η κυβέρνηση επιλέγει να εφαρμόζει «πολιτικό φίλτρο» στα μέτρα. Το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη αναξιοπιστία. Απαγορεύτηκε τώρα η άθληση εκτός Δήμου, η οποία είχε επιτραπεί επειδή ο κύριος Μητσοτάκης είχε πάει στην Πάρνηθα μην τηρώντας τα μέτρα που ίσχυαν τότε. Λάθος στο λάθος. Λάθη τα οποία τρέχουμε στη συνέχεια να καλύψουμε.

Σε σχέση με τις αντιδράσεις και τις πορείες των φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, ο Σ. Φάμελλος, δήλωσε ότι, όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή, υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες περιορισμών που βιώνουμε λόγω πανδημίας δεν θα έπρεπε να αποτελούν θέματα προς νομοθέτηση η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, η εισαγωγή συστημάτων παρακολούθησης και η μείωση εισακτέων κατά ¼. Ειδικά φέτος που οι μαθητές/τριες της Γ΄Λυκείου δίνουν ένα δύσκολο αγώνα και οι γονείς τους δεν μπορούν να τους στηρίξουν το ίδιο οικονομικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έπρεπε να επιλέξει αυτήν τη νομοθέτηση με συνθήκες πολύμηνου Lock down. Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε όμως να βάλει φωτιά σε ένα φιτίλι αντιδράσεων που δε γνωρίζει ούτε η ίδια που θα την οδηγήσει, αν και την είχαμε προειδοποιήσει στη Βουλή. Και αυτό το έκανε παραμένοντας προσηλωμένη στο στόχο της να αποδυναμώσει τα δημόσια Πανεπιστήμια προς όφελος των ιδιωτικών κολεγίων, άρα το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών κολεγίων και αυτό υλοποίησε.

Ξεκαθάρισε ότι η αντίθεση στην «κομματική» διαχείριση της κυβέρνησης για την υπόθεση του Δ.Κουφοντίνα έχει εκφραστεί από το σύνολο της αντιπολίτευσης, εκτός της Ελληνικής Λύσης, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ΜΕΡΑ 25 και ΚΚΕ, και αφορά στην άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει νόμο τον οποίο έχει ψηφίσει η ίδια. «Αυτό επιλέγει και η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κυρία Νικολάου, η οποία με κομματικά κριτήρια διαχειρίζεται την υπόθεση του Δ.Κουφοντίνα. Η κυρία Νικολάου, η οποία, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, έχει επιδοθεί σε πληθώρα απευθείας αναθέσεων με αδιαφάνεια και υπέρογκο κόστος για το Δημόσιο. Ο Δ.Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη και έχει τα δικαιώματα που αναλογούν σε όλους τους κρατούμενους. Πρέπει να παραμείνει φυλακισμένος και εν ζωή. Δεν μπορεί να γίνεται κομματική διαχείριση και παιχνίδια με την εφαρμογή του νόμου και δεν μπορούμε να καταλάβουμε προς τα πού θέλει να ωθήσει τα πράγματα η κυβέρνηση». Τόνισε τέλος, πως η τρομοκρατία έχει λειτουργήσει διαχρονικά εις βάρος της Αριστεράς και της κοινωνίας, ότι πάντοτε οι τρομοκρατικές ενέργειες αμφισβητούσαν τη δημοκρατία και τη ζωή και πολλές φορές έδωσαν αφορμές σε συντηρητικές κυβερνήσεις να ασκήσουν αυταρχικές πολιτικές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)