to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:42 | 08.02.2016

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: «Δεν θα κάνουμε την χάρη σε αυτούς που επιβουλεύονται τη σταθερότητα της χώρας»

«Δεν θα κάνουμε την χάρη σε αυτούς που επιβουλεύονται τη σταθερότητα της χώρας» δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1 FM.


Και συμπλήρωσε: "Δεν υπάρχει λόγος εκλογών. Η προσπάθεια που δημιουργεί το παλαιό κατεστημένο με τα εξαπτέρυγά του στα ΜΜΕ να δημιουργήσουν μια εικόνα αναταραχής, δεν ισχύει. Η χώρα είναι στιβαρή στην Ευρώπη και με θετικά πλέον οικονομικά μηνύματα στο εσωτερικό της. Έχει τη δυνατότητα να υπερβεί την κρίση".

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος τόνισε πως "η συνομιλία με την κοινωνία θα είναι αδιαμεσολάβητη. Έως σήμερα, οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις είχαν θετική έκβαση, κερδίσαμε υποθέσεις για την κοινωνία. Εάν υπάρξει πρόβλημα στην τρέχουσα διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό, πρώτα θα ενημερωθεί η κοινωνία διά της Βουλής, που είναι ο εκπρόσωπός της. Η Βουλή θα διατυπώσει άποψη και θα κληθούν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να πάρουν επιτέλους θέση για το ασφαλιστικό, εάν υπερασπίζονται ή όχι τις συντάξεις. Γιατί ακόμα περιμένουμε να πάρει θέση η ΝΔ για τη μη περικοπή των συντάξεων".

Επιπλέον, υπάρχουν "πολλά επίπεδα διαλόγου με την κοινωνία, μέσω των συλλογικοτήτων, των κοινωνικών φορέων, της Κοινωνικής και Οικονομικής Επιτροπής και βέβαια της Βουλής. Δεν θα ανεχθούμε να γίνει στο ασφαλιστικό κάτι που δεν θέλει η κοινωνία. Αν χρειαστεί θα θέσουμε το θέμα και στα Ευρωπαϊκά όργανα".

Αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποίησε νωρίς το πρωί, μαζί με το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παυλίδη, στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά, το οποίο πρόκειται να μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής προσφύγων, ο Σωκράτης Φάμελλος είπε πως "δεν υπάρχει λόγος σύγκρουσης με τους κατοίκους. Θα λύσουμε το θέμα, αφού πρώτα πληροφορήσουμε για το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει. Είναι εχθρός του διαλόγoυ η παραπληροφόρηση. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι τοπικές κοινωνίες σχετικά με τα κέντρα προσφύγων είναι ότι εκεί θα πάνε οικογένειες που στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην Ευρώπη". Και συνέχισε: "Είναι ο μόνος τρόπος προκειμένου να έχουμε οργανωμένες προσφυγικές ροές. Τα κέντρα μετεγκατάστασης είναι ο βασικός όρος για να συνεχίσουν οι πρόσφυγες την διαδρομή τους προς την Ευρώπη".

"Τίθενται σαφώς ζητήματα αξιών", συνέχισε. "Οι πρόσφυγες υπόκεινται σε διεθνείς συνθήκες οι οποίες προστατεύουν την ανθρώπινη ζωή. Έχουμε ήδη ένα πολύ καλό παράδειγμα, των συμπολιτών μας στα νησιά που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και την ίδια τη χώρα. Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη που επέδειξαν είναι κάτι που πρέπει να ενσωματωθεί και στην κρατική λειτουργία. Έχουμε υποχρέωση ως χώρα να είμαστε συνεπείς, σαν πολίτες να είμαστε αλληλέγγυοι αλλά και σαν πολιτεία να λειτουργήσουν τα κέντρα, έτσι ώστε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία".

Ο Σωκράτης Φάμελλος, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, πρόσθεσε: "Δεν θα χαρίσουμε σε κανένα φασιστικό μόρφωμα τους κατοίκους που ήταν εχθές έξω από το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου και διαμαρτύρονταν. Υπάρχουν στελέχη της Χρυσής Αυγής που προσπαθούν με την παραπληροφόρηση να εκμεταλλευτούν τις κινητοποιήσεις, βάζοντας στο στόμα των ανθρώπων ρατσιστικά και φοβικά συνθήματα. Θα καταγγείλουμε και θα απομονώσουμε μαζί με τους κατοίκους τους Χρυσαυγίτες. Ο πραγματικός εχθρός της δημοκρατίας είναι ο φασισμός".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)