to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:56 | 08.06.2016

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Δεν μπαίνει θέμα δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση (βίντεο)

«Δεν μπαίνει θέμα δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, το πρωί στον ΑΝΤ1


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι «η συζήτηση για το Σύνταγμα είναι σοβαρή και όποιος προσπαθεί να δημιουργήσει τη συζήτηση για τη μεθοδολογία χάνει την ουσία που είναι η συνταγματική αναθεώρηση". "Μη δημιουργείται παροράματα. είπε στην κ. Μπακογιάννη, καλώντας τη Ν.Δ. να συμμετέχει στη συζήτηση.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ο κ. Φάμελλος εξήγησε ότι «αυτό μπήκε στη συζήτηση χωρίς να υπάρχει ως θέμα από την κυβέρνηση», ενώ, όπως υποστήριξε, αυτό που ειπώθηκε ήταν ότι "στα περιεχόμενα της συζήτησης για την συνταγματική αναθεώρηση θα είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η χρήση και η αξία των δημοψηφισμάτων για τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα και ο εκλογικός νόμος με απλή αναλογική. Αυτά απαιτούν συνταγματική αναθεώρηση, η οποία θα ανοίξει δομημένα με εισήγηση και με συνταγματολόγους τον Ιούλιο και θα ζητήσουμε από το πολιτικό σύστημα και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση".

Διευκρίνισε επίσης ότι "η συνταγματική αναθεώρηση δεν θα ανακοινωθεί ούτε στο πόδι, ούτε πρόχειρα η πρόταση της κυβέρνησης. Θα είναι μέσα στα όρια του Συντάγματος. Στόχος είναι να δυναμώσει ο λόγος της κοινωνίας και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος".

Κατ. Μπρ.

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)