to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:00 | 29.05.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Δεν είμαστε στο επίπεδο υπουργών που ήξερε ο κ. Μητσοτάκης

Προκαλέσαμε τον κ. Μητσοτάκη να βρει μία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κάθεται σε γραφείο υπουργού, οι αερολογίες υποθηκεύουν το αναπτυξιακό σχέδιο και έργο στη χώρα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο. Είναι ψευδεπίγραφο το ότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι υποστηρικτές της επιχειρηματικότητας, «τακτοποιούσαν» υποθέσεις της δικής μικρής κάστας που δεν παρήγαγε προϊόν και μακροπρόθεσμη εργασία, με δάνεια "αέρα", ιδιοτελείς τιμολογήσεις, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όπως υπογράμμισε.


Σχολιάζοντας την ερώτηση Μητσοτάκη σε τηλεοπτική συνέντευξη «Ξέρετε πόσες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων κάθονται στο γραφείο υπουργού και δεν υπογράφονται γιατί δεν θέλει να κινηθεί με ταχύτητα;», ο κ. Φάμελλος είπε γελώντας ότι «αφού τόσο ενδιαφέρεται ο κ. Μητσοτάκης, τον καλέσαμε στο υπουργείο Περιβάλλοντος για να βρει μία μελέτη που καθυστερεί στο γραφείο του υπουργού και να μας πει και ποια είναι αυτή, για να μπορέσουμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες».

«Προκαλέσαμε τον κ. Μητσοτάκη να μας πει μία μελέτη που καθυστερεί στο γραφείο υπουργού, γιατί τα λόγια είναι εύκολα αλλά οι αποδείξεις δύσκολες. Όλοι πρέπει να κρινόμαστε», είπε σε άλλο σημείο, «αυτή η κενή περιεχομένου αερολογία δεν είναι μόνο λαϊκισμός. Είναι επικίνδυνη, κηρύττει προς κάθε επιχειρηματία ή εργαζόμενο ότι δεν μπορεί να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα, υποθηκεύει το αναπτυξιακό σχέδιο και έργο της χώρας».

«Δεν είμαστε στο επίπεδο υπουργών που ήξερε ο Μητσοτάκης»

«Για να μην κάνουμε αστεία με την λειτουργία της χώρας, μάλλον για μία αερολογία, τελείως κενή περιεχομένου, πρόκειται. Η χώρα μας προφανώς και δεν βρίσκεται στο επίπεδο των υπουργών που ήξερε ο κ. Μητσοτάκης, που μάζευαν μελέτες στο γραφείο τους και περίμεναν να πάρουν ανταλλάγματα για να τις εγκρίνουν ή να τις καθυστερήσουν, για ιδιοτελείς πολιτικούς ή προσωπικούς λόγους», όπως τόνισε.

Σήμερα, «δεν υπάρχουν μελέτες που καθυστερούν στο γραφείο του υπουργού, έχουμε διαμορφώσει ένα σύστημα που έχει πρωτόκολλο εισόδου και εξόδου των εγγράφων αυτών στο γραφείο του υπουργού, για να μην μπορεί κανείς να κρυφτεί από την πραγματικότητα. Δεν υπάρχει χρόνος μεγαλύτερος της μίας εβδομάδας για τον έλεγχο που απαιτείται, από τους συνεργάτες στο γραφείο του πρωθυπουργού, και την υπογραφή τη δική μου καθώς έχω την αρμοδιότητα», ξεκαθάρισε ο ίδιος. «Αντίθετα, εμείς ζητήσαμε από τον Σύνδεσμο των Βιομηχάνων και την Ένωση των Επιμελητηρίων, το σύνολο των παραγωγών της χώρας, να είναι κριτές σε αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης, γιατί κάποια στιγμή θα πρέπει να κριθεί για αυτά που λέει, γενικότητες χωρίς περιεχόμενο που και την επιχειρηματικότητα προσβάλλουν και την διοίκηση της χώρας. Αποδεικνύουν δυστυχώς πόσο κενοί περιεχομένου είναι οι λόγοι του».

Σημείωσε επίσης, σε άλλο σημείο, ότι «υπάρχει πολύ μεγάλη επιτάχυνση, με διαφάνεια και ισοτιμία, δεν παζαρεύουμε με κανέναν, είμαστε τυπικοί και αυστηροί στην εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας που έχει σχετικά πλήρες θεσμικό οπλοστάσιο».

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «τακτοποιούσαν» τη δική τους κάστα, δεν υποστήριζαν καμία επιχειρηματικότητα

Ανέφερε επίσης ότι «στο υπουργείο Περιβάλλοντος βρήκαμε μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων που ήταν προφανώς από την προηγούμενη πολιτική διοίκηση και επιλύσαμε ζητήματα που καθυστερούσαν χρόνια. Αναγκαστήκαμε να αναφέρουμε 5-6 στον κ. Μητσοτάκη γιατί δεν τις θυμόταν, π.χ. τα αιολικά της Αχαΐας, το ΞΕΝΙΑ της Σκιάθου, ξενοδοχειακές επενδύσεις στην Ελούντα, το φράγμα της Μεσοχώρας, από τα μεγαλύτερα υδροηλεκτρικά που δεν μπορούσαν και δεν τολμούσαν να αδειοδοτήσουν περιβαλλοντικά.

Θύμισε επίσης την περίπτωση των δασικών χαρτών, με τους οποίους «ξεκαθαρίζει η χρήση γης στην ύπαιθρο, παύουν οι αντιδικίες, ξέρει ο καθένας που μπορεί να γίνει κάθε επένδυση, υπάρχει σε ηλεκτρονικό αρχείο που κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει. Γιατί τόσα χρόνια δεν προχωρούσε ένα τέτοιο απλό εργαλείο αστικής μεταρρύθμισης; Έπρεπε να έρθουν οι θεσμοί να το ζητήσουν από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Είναι ψευδεπίγραφο το ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι υποστηρικτές της επιχειρηματικότητας. "Τακτοποιούσαν" τις υποθέσεις της δικής τους επιχειρηματικότητας, μίας μικρής κάστας που δεν παρήγαγε πραγματικό προϊόν, δεν παρήγαγε μακροπρόθεσμη εργασία, με δάνεια "αέρα" όπως αποδείχθηκε στις εξεταστικές, ή ιδιοτελείς τιμολογήσεις όπως στη Novartis, ή όπως στο Ντυνάν με ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Αυτή ήταν η σχέση τους με την επιχειρηματικότητα».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)