to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:29 | 05.04.2016

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Αναλογική κατανομή προσφύγων και στην Αν. Θεσσαλονίκη

Υπέρ της αναλογικής κατανομής προσφύγων και στην ανατολική Θεσσαλονίκη, τάχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος στο «Πρακτορείο 104,9 FM»


 "Πράξη πολιτικού θάρρους" από την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, χαρακτηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, τις προτάσεις που θα καταθέσουν για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία.

   Ο κ. Φάμελλος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "ΑΠΕριττα", είπε ότι οι Δήμοι και οι κάτοικοι στο ανατολικό τμήμα του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και σε άλλες περιοχές, χωρίς την πίεση της πολιτείας θα πρέπει να προτείνουν χώρους και -όπως είπε- να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί.

   Με αφορμή την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Βίτσα σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης με στόχο την εξεύρεση χώρων για τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας, ο κ. Φάμελλος είπε ότι το θέμα δεν είναι να δημιουργηθεί πρόβλημα σε μια περιοχή, αλλά -όπως υπογράμμισε- πρόκειται για κοινωνική ευθύνη της χώρας να αποφορτιστεί η Ειδομένη.

   "Το ζητούμενο είναι η αποφόρτιση της Ειδομένης, όσον αφορά τους ανθρώπους που είναι εκεί τον Δήμο και την κοινωνία που έχει την επίπτωση, αλλά και το εθνικό ζήτημα της εικόνας της χώρας και της διεθνούς συγκυρίας" τόνισε.

   Όπως υπενθύμισε ο κ. Φάμελλος, η θέση του παραμένει να αναλάβουν το φορτίο της ευθύνης και οι δήμαρχοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης, που είναι και η εκλογική του περιφέρειά, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι κοινωνικά δίκαιο να σηκώνουν το βάρος μόνο οι κάτοικοι της περιοχής Διαβατών, στο δυτικό τμήμα της Θεσσαλονίκης.

   "Αντί να υπάρχουν αντιθέσεις μεταξύ των Δήμων καλό θα είναι να υπάρχει μια αναλογική κατανομή" είπε ο κ. Φάμελλος και καταλήγοντας επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να επισκεφθεί και τους 300 Δήμους σε όλη την Ελλάδα για την αναζήτηση χώρων φιλοξενίας.

   "Η τοπική κοινωνία πρέπει να προτείνει και είναι μια πράξη πολιτικού θάρρους" σημείωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)