to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:10 | 04.06.2020

Πολιτική

Σ. Φάμελλος: Αμετανόητη η ΝΔ, εμμένει στην ιδιωτικοποίηση της υγείας

Στο θέμα της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας επικεντρώθηκε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σε παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Open” και την εκπομπή "Ώρα Ελλάδος".


«Αποτελεί αρνητική εξέλιξη, μετά την πανδημία και τη μάχη που δώσαμε όλοι για τη ζωή, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να είναι αμετανόητη και επιμένει στην ιδιωτικοποίηση λειτουργιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Καλωσορίζουμε τις δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ για την ενίσχυση του ΕΣΥ, όμως θυμόμαστε ότι η είσοδος ιδιωτών στα δημόσια νοσοκομεία, μέσω Συμπράξεων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα που θα παρέχουν υπηρεσίες στα νοσοκομεία, αποτελεί προεκλογική και προγραμματική δέσμευση του κυρίου Μητσοτάκη, κάτι που επανέλαβε και πρόσφατα σε δημόσιες δηλώσεις του. Πέρα από τις δηλώσεις, δυστυχώς η κυβέρνηση της ΝΔ αυτή την περίοδο δεν έχει προχωρήσει σε προσλήψεις γιατρών και υγειονομικών, ενώ τώρα μετά την κρίση επιστρέφει στη λογική της ιδιωτικοποίησης της υγείας» δήλωσε σχολιάζοντας την άποψη υπέρ της εισόδου ιδιωτών σε λειτουργίες του ΕΣΥ που επανέλαβε, κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής, ο βουλευτής της ΝΔ κύριος Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Όπως ανέφερε ο Σ.Φάμελλος: «Το 2015 που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, όπως και οι προηγούμενες, είχαν αφήσει τα δημόσια νοσοκομεία κυριολεκτικά στη μοίρα τους. Εμείς προχωρήσαμε σε 19.500 προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού για να καλύψουν και τις αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις που ανέρχονταν σε 11.000. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ακούσαμε εξαγγελίες για ενίσχυση του ΕΣΥ και ακούσαμε ακόμη χειροκροτήματα στο υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων αλλά τώρα, που τελείωσε η πρώτη τουλάχιστον φάση της πανδημίας, διαπιστώνουμε ότι δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμων γιατρών. Αυτό ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αντί να γίνουν προσλήψεις, έγιναν μεταφορές γιατρών από τα Περιφερειακά Ιατρεία στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας. Η κυβέρνηση πρέπει να διαψεύσει τις δηλώσεις περί ιδιωτικοποίησης της υγείας διαφορετικά θα είναι μία μεγάλη προσβολή απέναντι στον αγώνα που έδωσε και δίνει το υγειονομικό προσωπικό και στην αγωνία των πολιτών, ειδικά τώρα που έχουμε όλοι αντιληφθεί ότι η δημόσια υγεία αποτελεί υπέρτατο αγαθό».

Σχολίασε στη συνέχεια τα μέτρα της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας, τα οποία χαρακτήρισε αποσπασματικά και δήλωσε ότι η ΝΔ παραμένει πιστή στη νεοφιλελεύθερη οπτική της οικονομίας. «Η κυβέρνηση τρέχει πίσω από τα γεγονότα και δε δίνει το μήνυμα που χρειάζεται η αγορά ότι θα στηριχθούν η ρευστότητα των επιχειρήσεων και η εργασία. Υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα στον τουρισμό, στην εστίαση, στις μεταφορές ακόμη και σήμερα. Δίνονται λανθασμένα μηνύματα στον τουρισμό και μάς κάνουν αρνητική εντύπωση οι παλινωδίες με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα αεροδρόμια κτλ.. Εμείς έχουμε καταθέσει ένα συγκεκριμένο, συνολικό πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, της εργασίας και του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το «Μένουμε Όρθιοι» με το οποίο συμφωνεί το σύνολο των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των επαγγελματιών και των εργαζομένων. Περιλαμβάνει την άμεση στήριξη της αγοραστικής, καταναλωτικής δύναμης, μέσα από δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας και της εργασίας, με ένα πακέτο δημοσιονομικής επέκτασης 13,5 δισ. ευρώ που μαζί με την αναστολή υποχρεώσεων ύψους 3,5 δισ. και τα προγράμματα ρευστότητας για τις επιχειρήσεις ύψους 12 δισ. ευρώ, αποτελούν το πλήρες κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάκαμψη από την κρίση. Μόνο έτσι δε θα υπάρξει φόβος στην αγορά και θα δοθεί το μήνυμα ότι η πολιτεία θα στηρίξει την οικονομία, την αγορά και την εργασία. Βλέπουμε δυστυχώς ότι ο κύριος Βρούτσης και συνολικά η κυβέρνηση συνεχίζει να είναι απέναντι στους εργαζόμενους, καθώς με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις προβλέπεται, εκτός από τις μειώσεις των μισθών κατά 20%, η περικοπή του επιδόματος αδείας και του δώρου Χριστουγέννων για όσους δεν μπορούν, λόγω της φύσης του επαγγέλματος ή λόγω της φύσης της εργασίας να απασχοληθούν πλήρως. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ξεκάθαρα αντίπαλος της εργασίας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)