to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σ. Δημητριάδης στην ΕΡΑ: Αφελείς και παραπειστικές οι εκτιμήσεις για τον 'μυθικό' ορυκτό πλούτο στην Χαλκιδική (ηχητικό)

Ο κ. Δημητριάδης, μια φωνή λογικής απέναντι στο λαϊκισμό και τις αντιεπιστημονικές κορώνες όσων επιχειρούν να αναγορεύσουν τον ορυκτό πλούτο στο νέο «Αρτέμη Σώρρα» που δήθεν θα βάλει τα δισεκατομμύρια που θα σώσουν τη χώρα (και θα μας μείνουν και κάτι τρισεκατομμύρια ακόμα!), εξηγεί αυτά τα οποία συνήθως δεν ακούμε.


Ο ομότιμος καθηγητής γεωλογίας του ΑΠΘ Σαράντης Δημητριάδης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ για όσα κυρίως οι υποστηρικτές της Eldorado Gold ισχυρίζονται για τον ορυκτό πλούτο στην Χαλκιδική και το πως ο τόπος θα σωθεί από τη εξόρυξη, ενώ αποκρύπτουν τις μη ανατρέψιμες περιβαλλοντικές επιπτώσεις αυτών των εξορύξεων.

Ο κ. Δημητριάδης, που είναι μια φωνή λογικής απέναντι στο λαϊκισμό και τις αντιεπιστημονικές κορώνες όσων επιχειρούν να αναγορεύσουν τον ορυκτό πλούτο στο νέο «Αρτέμη Σώρρα» που δήθεν θα βάλει τα δισεκατομμύρια που θα σώσουν τη χώρα (και θα μας μείνουν και κάτι τρισεκατομμύρια ακόμα!) εξηγεί αυτά τα οποία συνήθως δεν ακούμε.

Ο κ. Δημητριάδης εξηγεί αυτά που συνήθως άλλοι αποσιωπούν για τους παράγοντες οι οποίοι μειώνουν την αξία των κοιτασμάτων και μπορεί ακόμα και να τα καταστήσουν μη εκμεταλλεύσιμα. Και κυρίως, το γεγονός ότι ο ορυκτός πλούτος μόνο κατ' όνομα είναι ελληνικός αφού κατά το μεγαλύτερο μέρος του έχει παραχωρηθεί σε εταιρείες – και ειδικά στην Eldorado Gold.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)