to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:49 | 17.09.2019

Πολιτική

Σ. Αναγνωστοπούλου: Την πολιτική της ΝΔ διαμορφώνει το σύστημα, όχι αυτοί που την ψήφισαν (ηχητικό)

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου μίλησε Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη


Δεν ψήφισαν Μητσοτάκη για κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, μείωση μισθών, αύξηση ρεύματος, κατάργηση κοινωνικού μερίσματος οι πολίτες, όμως την πολιτική της δεν διαμορφώνουν αυτοί αλλά το σύστημα, γι` αυτό και είναι τόσο κυνικοί στην ΝΔ στην τοποθέτηση δικών τους ανθρώπων στις νευραλγικές θέσεις του κράτους χωρίς καν να τηρούν τα προσχήματα, είπε η αναπληρώτρια τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.

Η υπόθεση του διορισμού στην προεδρία της ΕΡΤ του πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου του Κ. Μητσοτάκη είναι εξοργιστική -και όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση- γιατί επαναβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «δεν ορρωδεί προ ουδενός, δεν αισθάνεται καν την ανάγκη να απολογηθεί ή να εξηγήσει κάτι, τα θεωρεί όλα δεδομένα, ότι “το κράτος είμαστε εμείς”. Ούτε τα προσχήματα» δεν τηρούν, είπε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι έγινε διαδικασία για εκδήλωση ενδιαφέροντος για αυτές τις θέσεις αφού πρώτα είχε ονοματιστεί ο συγκεκριμένος άνθρωπος που η κυβέρνηση προωθούσε σε αυτή την θέση, ενώ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δόθηκαν μόνο τα βιογραφικά των προτεινόμενων από την ΝΔ, χωρίς να γνωστοποιηθεί ποιοι άλλοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον και ποια είναι τα δικά τους βιογραφικά.

Προσέθεσε επίσης ότι πέραν του «ανθρώπου του Μητσοτάκη» κ. Ζούλα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Κ. Γαμπρίτσος, είναι άνθρωπος που προέρχεται από την Digea, που υποχρέωνε την ΕΡΤ να πληρώνει για να μπορεί να έχει ψηφιακό σήμα.

Πρόκειται περί κυνισμού και της λογικής του «δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν, έτσι θέλω κι έτσι θα κάνω», τόνισε η κ. Αναγνωστοπούλου, «ξεδιπλώνεται μία Δεξιά διαφορετική από αυτήν της Μεταπολίτευσης που έχουμε γνωρίσει … με τα ψέματα και την ρητορική που τώρα ξεδιπλώνεται πολύ καλύτερα … αυτήν που είχε πει ο κ. Βορίδης, ότι πρέπει ο Κ. Μητσοτάκης και θεσμικά να πάρει μέτρα ώστε να μην ξαναέχουμε Αριστερά … να ηττηθεί όχι μόνο η Αριστερά, αλλά μία κοινωνία και τα δικαιώματά της. Τα εργασιακά είναι το καλύτερο πεδίο που βλέπουμε να ξεδιπλώνεται αυτή η πολιτική της ΝΔ … μίας νεοφιλελεύθερης, νεοσυντηρητικής παράταξης που εμφανίζεται “μη ενοχοποιημένη”».

Υπάρχει ταυτόχρονα «ένα σύστημα ΜΜΕ που στηρίζει μία κυβέρνηση και ένα κόμμα, την ΝΔ, που πλασάρει τον νεοφιλελευθερισμό και τον νεοσυντηρητισμό, τον πλασάρει και τον απενοχοποιεί … πρέπει να το προσέξουμε σε όλες τις “νέες Δεξιές” στην Ευρώπη και διεθνώς … εκεί βασίζεται η ΝΔ και αυτό είναι το επικίνδυνο … το μεγάλο ποσοστό που ψήφισε την ΝΔ δεν ψήφισε για να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις, να μειωθούν οι μισθοί, να αυξηθεί το ρεύμα, να μην δοθεί κοινωνικό μέρισμα», συνέχισε η κ. Αναγνωστοπούλου, «άλλα έλεγε, κυρίως ότι θα διαπραγματευτεί την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Βλέπουμε λοιπόν ότι την πολιτική της ΝΔ διαμορφώνει το σύστημα και όχι το τμήμα του ελληνικού λαού, μεγάλο ποσοστό, που ψήφισε έχοντας προσδοκία ότι η ΝΔ θα κάνει αυτά που έλεγε».

«Η ελληνική κοινωνία σε πολύ μεγάλο μέρος της είναι μία προοδευτική κοινωνία», τόνισε σε άλλο σημείο η κ. Αναγνωστοπούλου και υπογράμμισε το πώς με επικεφαλής την ΝΔ συσπειρώθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ολόκληρη η συντήρηση για θέματα όπως ο εκσυγχρονισμός των σχέσεων κράτους και Εκκλησίας ή η Συμφωνία των Πρεσπών, που τώρα η ΝΔ «την καλωσορίζει και θα την εφαρμόσει, θα την τιμήσει».

Χαρακτήρισε μάλιστα την Συμφωνία των Πρεσπών την «τομή που χώρισε τα δύο μέτωπα, από εδώ ο συντηρητικός κόσμος, από εδώ ο προοδευτικός. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διευρύνθηκε με τεχνητό τρόπο, από πάνω. Με την Συμφωνία των Πρεσπών δημιουργήθηκε μία αποκρυστάλλωση ενός κόσμου ο οποίος είχε μείνει μετέωρος, λόγω ΠΑΣΟΚ είχε μείνει στην άκρη, αλλά και από αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν έξαλλος λόγω της συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες … ήταν τομή και για εμάς, γιατί έτσι ξεφύγαμε από τον εναγκαλισμό των ΑΝΕΛ … αυτή την πολιτική γεωγραφία την όρισε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την Συμφωνία των Πρεσπών, τολμώντας να διεκδικήσει αυτά που ήταν πάντα σημαία για την Αριστερά: εναντίον του ακραίου εθνικισμού, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη με τους γείτονες, φιλία και ειρήνη, όχι αδράνεια στην εξωτερική πολιτική».

«Είμαι υπερήφανη για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις στεναχώριες, όπως το ότι υπογράψαμε μνημόνιο, έκανε πολύ σημαντικά πράγματα … και η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η κορωνίδα που Αριστερά βάζει την σφραγίδα της, μία σύγχρονη Αριστερά που τολμάει… τολμάει να διεκδικήσει όχι μόνο τις δικές της αξίες, αλλά το ότι το εθνικό συμφέρον δεν είναι η πατριδοκαπηλεία», τόνισε η κ. Αναγνωστοπούλου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)