to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:58 | 07.09.2020

πηγή: 105,5 στο Κόκκινο

Πολιτική

Σ. Αναγνωστοπούλου: Όλοι είμαστε αφοσιωμένοι στον κοινό στόχο της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ (ηχητικό)

«Στο Κόκκινο Πάτρας» η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου για τη συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής του κόμματος, αλλά και για την εκλογή του νέου γραμματέα, Δημήτρη Τζανακόπουλου.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από το βήμα της Κ.Ε., εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι γυρίζει τη χώρα στα δύσκολα χρόνια του 2010-15 και την οδηγεί στη μεγαλύτερη ύφεση, που έχει συναντήσει, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ελληνική οικονομία παρουσιάζει 15,3% ύφεση «μεγαλύτερη από το 2011, που είχαμε την μεγαλύτερη καταβύθιση της ελληνικής οικονομίας, χωρίς καμία προστασία για τους εργαζόμενους, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δείχνει το μέγεθος και το βάθος της κρίσης, που έχουμε να αντιμετωπίσουμε» σημείωσε η κ. Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα. Στην πρώτη φάση της πανδημίας βεβαίως βάλαμε πλάτη στην κυβέρνηση και στα κρίσιμα εθνικά ζητήματα στα ελληνοτουρκικά, αλλά τώρα δεν υπάρχει κανένα πλαίσιο συναίνεσης σε μια κυβέρνηση, της οποίας της δόθηκε άπλετος χρόνος από την αξιωματική αντιπολίτευση και την κοινωνία για να κινηθεί, αλλά δεν έκανε τίποτα».

Ερωτηθείς για το νέο γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλου η Σία Αναγνωστοπούλου απάντησε ότι «ας μην μείνουμε στο θέμα των λευκών ψήφων, καθώς για μένα είναι ένα υγιές δείγμα κόμματος δημοκρατικού, αυτό έλειπε να βγαίνει κάποιος με 100% των ψήφων, αλλά ας μείνουμε στο γεγονός ότι είχαμε μια αλλαγή γραμματέα σε πάρα πολύ ήρεμο κλίμα, με συναίνεση από όλες τις πλευρές και από όλα τα στελέχη του κόμματος, και έχουμε μια αναδιοργάνωση με νέα γενιά του κόμματος, που προχωρά μπροστά, με κύριο στόχο να επιτευχθεί η διεύρυνση εν μέσω πανδημίας, που καθυστερεί πολύ το συνέδριο, που λόγω αναβολής του (δεν μπορεί να γίνει σε αυτές τις υγειονομικές συνθήκες), οι αλλαγές στον γραμματέα και στο γραφείο τύπου είναι σημαντικές για να προχωρήσει δυναμικά το κόμμα μπροστά».

Για τις εσωκομματικές διεργασίες επισήμανε ότι «όλοι είμαστε πραγματικά αφοσιωμένοι στον κοινό στόχο, που είναι από τη μια μεριά ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και η διεύρυνση, όλως αυτός ο κόσμος, που μας ψήφισε, να ανταποκριθεί και το κόμμα να τους εντάξει στις γραμμές του πιο ενεργητικά, και από την άλλη μεριά όλοι μας έχουμε αποφασίσει ότι πρέπει να εκφράσουμε τον φόβο και την ανασφάλεια, που έχει η κοινωνία απέναντι σε αυτά, που την περιμένουν από την κυβέρνηση».

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η Ε.Ε. πρέπει να βάλει φρένο στην «τυχοδιωκτική πολιτική» του Τ. Ερντογάν

Η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου ξεκαθάρισε για τα ελληνοτουρκικά ότι η κατάσταση, έτσι, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, είναι επικίνδυνη, ενώ «η ρητορική του Τ. Ερντογάν δεν αφήνει πολλές ελπίδες για εκτόνωση, ενώ θα έλεγα ότι η Ε.Ε. δεν έχει αποφασίσει από κοινού να προχωρήσει σε κάτι άλλο, πολύ πιο δυναμικό, από την άποψη να ξεκινήσει έναν ευρωτουρκικό διάλογο, αλλά και από την άλλη μεριά να βάλει λίγο φρένο με τις κυρώσεις στην «τυχοδιωκτική πολιτική» του Ερντογάν».

Αναφορικά με τη συνάντηση Μακρόν- Μητσοτάκη στις 10/9 επισήμανε ότι «έχει ως θέμα την συζήτηση της αμυντικής συμφωνίας και αυτοί οι εξοπλισμοί θα στοιχίσουν περίπου 10 δις ευρώ. Δεν είναι αστείο πράγμα, για μια κοινωνία, που μπαίνει πάλι σε κρίση. Εξοπλισμοί, που είναι δαπανηροί και στο παρελθόν ήταν το μεγαλύτερο πεδίο διαφθοράς και διαπλοκής, και σε αυτή την φάση δεν έχουν άμεση ανταποδοτικότητα», εξηγώντας ότι θα τα παραλάβουμε σε 3 χρόνια και «εδώ χρειάζεται περίσκεψη για το τι γίνεται με τους εξοπλισμούς και τα τόσα μεγάλα ποσά».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)