to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:45 | 30.11.2022

Πολιτισμός

Σ. Αναγνωστοπούλου: Οφείλουμε να γνωρίσουμε τον Χρήστο Λεοντή στις νεότερες γενιές

Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με τον αποκλεισμό του Χρήστου Λεοντή τόσο από το Φεστιβάλ Αθηνών, όσο και από την ΕΡΤ


Ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού για τον αποκλεισμό του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Χρήστου Λεοντή από το Φεστιβάλ και την ΕΡΤ κατέθεσε η βουλεύτρια Αχαΐας και τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Σία Αναγνωστοπούλου. 

Στο σχετικό δελτίο Τύπου η Σία Αναγνωστοπούλου διατυπώνει ερωτήματα και ζητά εξηγήσεις και πιο συγκεκριμένα την αιτιολογημένη απάντηση τόσο του Φεστιβάλ Αθηνών, όσο και της ΕΡΤ προς τον Χρήστο Λεοντή, μέσω των οποίων απορρίπτονται οι σχετικές προτάσεις του. 

«Οφείλουμε να γνωρίσουμε στις νεότερες γενιές τον Χρήστο Λεοντή, του οποίου η μουσική και τα τραγούδια είναι μια ζωντανή ανάγνωση της σύγχρονης ελληνικής μουσικής» καταλήγει η κ. Αναγνωστοπούλου.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Σίας Αναγνωστοπούλου:

«Τι ακριβώς ενόχλησε το Φεστιβάλ Αθηνών, στην πρόταση του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Χρήστου Λεοντή, για μια συναυλία-αφιέρωμα στα εξήντα χρόνια μουσικής διαδρομής και προσφοράς; Τι οδήγησε στην απαξιωτική συμπεριφορά των υπευθύνων στην ΕΡΤ, οι οποίοι δεν απάντησαν στο σχετικό αίτημά του; Η βουλευτής Αχαΐας και  Τομεάρχης πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων, προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και ζητά την αιτιολογημένη απόφαση του Φεστιβάλ  Αθηνών (από την οποία να προκύπτει το σκεπτικό της απόρριψης της πρότασης του Χρ. Λεοντή η οποία μάλιστα έγινε γνωστή,  μέσω ενός ιδιαιτέρως ψυχρού και απορριπτικού κειμένου, προσβλητικού για την προσφορά του εμβληματικού συνθέτη).

Επίσης ζητά την οφειλόμενη αιτιολογημένη απάντηση της ΕΡΤ προς το αίτημα του Χρ. Λεοντή, ενός δημιουργού που έχει θητεύσει στην ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση (ΕΡΤ). Στην περίπτωση που δεν είχε ενημερωθεί ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Ζούλας, σχετικά με το αίτημα του μουσικοσυνθέτη, όπως ο ίδιος διατείνεται, ποιος ευθύνεται για την παράβλεψη αυτή;

Στο πολιτιστικό απόθεμα αυτής της χώρας  το λιγότερο που οφείλουμε είναι σεβασμό. Τον Χρήστο Λεοντή, του οποίου η μουσική και τα τραγούδια  είναι μια ζωντανή ανάγνωση της ιστορίας της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, έχουμε χρέος να τον γνωρίσουμε στις νεότερες γενιές».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)