to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:50 | 10.01.2023

Πολιτισμός

Σ. Αναγνωστοπούλου: O άφωνος επί τρία χρόνια κ. Γιατρομανωλάκης αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του

Για «εργαλειοποίηση των ανθρώπων του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα και παραπλάνηση της κοινής γνώμης» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, με αφορμή την δήλωση της τομεάρχη πολιτισμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σίας Αναγνωστόπουλου νωρίτερα σήμερα ότι «η μεγαλειώδης κινητοποίηση του καλλιτεχνικού κόσμου έδωσε τη βροντερή απάντηση στην εξαπάτηση που επιχείρησε χθες ο κ. Μητσοτάκης».


Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης στην ανακοίνωση του απαντά μεταξύ άλλων ότι « εδώ και πολύ καιρό, αθόρυβα, η σημερινή κυβέρνηση εξετάζει για πρώτη φορά με συστηματικό τρόπο τις χρόνιες εκκρεμότητες στο πεδίο της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ, δέσμιος συμφερόντων, δεν τόλμησε να αγγίξει την περίοδο 2015-2019».

Ο υφυπουργός Πολιτισμού καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ «να πάρει θέση σε σχέση με την ανώτατη καλλιτεχνική εκπαίδευση», αλλά και να απαντήσει στο «τι επενδύσεις έκανε στις κρατικές σχολές καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, σε τι κατάσταση άφησε τις υποδομές τους, πόσες συναντήσεις και συζητήσεις έκαναν οι τέσσερις διαδοχικοί υπουργοί Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους διευθυντές των σχολών, τι έκαναν για την αναβάθμιση των σπουδών τους».

Η Σία Αναγνωστοπούλου επανήλθε με νέα ανακοίνωση τονίζοντας «ο άφωνος επί τρία χρόνια κ. Γιατρομανωλάκης αποφάσισε να λύσει τη σιωπή του»

Αναφέρει συγκεκριμένα: «ο κ. Γιατρομανωλάκης αποφάσισε να ασχοληθεί μαζί μου, αφιερώνοντας τρεις σελίδες για να μου απαντήσει. Το επίδικο όμως, δεν είναι να λυθούν οι διαφορές μεταξύ μας, τη στιγμή που παραμένουν άλυτα τα προβλήματα του καλλιτεχνικού κόσμου και ο δίαυλος επικοινωνίας με την κυβέρνηση ερμητικά κλειστός.

Παρόλα αυτά, ιδιαίτερα σήμερα που έχει προηγηθεί η μεγαλειώδης κινητοποίηση των εργαζομένων του Πολιτισμού έξω από το ΥΠΑΙΘ, θεωρώ ότι θα ήταν πιο εύστοχο να ασχοληθεί καταρχήν και καταρχάς με τον καλλιτεχνικό κόσμο ο αρμόδιος Υφυπουργός, απαντώντας πρώτα σε αυτούς και στη συνέχεια ευχαρίστως να ανοίξει ο διάλογος με την αντιπολίτευση».

Και καταλήγει: «Είναι άλλωστε πάγια τακτική της κυβέρνησης να αγνοεί τα αιτήματα των εργαζομένων του Πολιτισμού και να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Κύριε Γιατρομανωλάκη, ως Υφυπουργός Πολιτισμού αποτιμάτε θετικά το έργο σας; Το μοναδικό σας πρόβλημα είναι η κακή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; Θα αποφασίσετε να μας πείτε αν θα καταργήσετε το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022; Αυτό περιμένει ο κόσμος του Πολιτισμού».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)