to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:54 | 23.04.2020

Πολιτική

Σ. Αναγνωστοπούλου και Κ. Μάρκου για το κυβερνητικό φιάσκο-σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων

«Αυτό που παραμένει ντροπιαστικό και υποτιμητικό είναι ότι από τις 13.03.2020 μέχρι και σήμερα περίπου 170.000 επιστήμονες δεν έχουν λάβει την παραμικρή ενίσχυση από την Κυβέρνηση και ο κ. Βρούτσης παραμένει στη θέση του ακόμα»


Δήλωση των βουλευτών Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Σ. Αναγνωστοπούλου και Κ. Μάρκου, σχετικά με το κυβερνητικό φιάσκο-σκάνδαλο της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων:

Μέχρι χθες θεωρούσαμε ντροπιαστική και υποτιμητική για το σύνολο του αυτοαπασχολούμενου επιστημονικού δυναμικού της χώρας, δηλαδή για 180.000 ελεύθερους επαγγελματίες, την επιλογή της Κυβέρνησης να τους επιδοτήσει με 600 ευρώ μέσω των γνωστών προγραμμάτων τηλεκατάρτισης.

Μέχρι χθες θεωρούσαμε ντροπιαστική και υποτιμητική για το σύνολο του επιστημονικού κόσμου της χώρας, την εικόνα διαφόρων πρωτοκλασάτων Υπουργών, που παρέλαυναν νυχθημερόν από τα ΜΜΕ εκθειάζοντας το πρόγραμμα-φιάσκο και κουνώντας το δάχτυλο στους επιστήμονες.

Από σήμερα όμως, μετά  τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για εκλεκτικές πολιτικές συγγένειες της ΝΔ με τους πέντε ιδιοκτήτες πλατφορμών κατάρτισης, αλλά και τις αποκαλύψεις για την σύμβουλο του Υπουργού Εργασίας κ. Βρούτση, που όχι μόνο έχει συγγενική σχέση με τους ιδιοκτήτες εταιρείας ΚΕΚ, αλλά και συμμετείχε στο παρελθόν σε εταιρείες που διαχειρίζονται τις πλατφόρμες αυτές, ξέρουμε και τους λόγους πίσω από την επιλογή αυτή.

Και οι λόγοι δεν είναι άλλοι από την από καιρό τώρα διαφαινόμενη πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα της γενικευμένης ρεμούλας, των κάθε λογής «κολλητών» και «ημετέρων».

Αυτό που παραμένει ντροπιαστικό και υποτιμητικό είναι ότι από τις 13.03.2020 μέχρι και σήμερα περίπου 170.000 επιστήμονες δεν έχουν λάβει την παραμικρή ενίσχυση από την Κυβέρνηση και ο κ. Βρούτσης παραμένει στη θέση του ακόμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)