to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:34 | 31.08.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Σ. Αναγνωστοπούλου: Η εκπαίδευση είναι δημόσιο αγαθό είτε προέρχεται από κρατικό είτε από ιδιωτικό φορέα

«Η διαμάχη δεν βρίσκεται στο ερώτημα δημόσια ή ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά εάν η παιδεία είναι αγαθό που εγγυάται το δημοκρατικό κράτος ή εμπόρευμα», τόνισε από το βήμα της Βουλής η Αναπληρώτρια Υπουργός, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής.


Επιμέλεια: Χρύσα Βαϊνανίδη

«Η εκπαίδευση είτε παρέχεται από δημόσιο είτε ιδιωτικό φορέα παραμένει εκπαίδευση και όχι εμπόρευμα» τόνισε από το βήμα της Βουλής η Αναπληρώτρια Υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, στο πλαίσιο της συζήτησης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση που ψηφίζεται απόψε το βράδυ.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, επισήμανε πως «το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο της λειτουργίας των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων είναι υπόθεση του δημοκρατικού κράτους το οποίο θα πρέπει να εγγυάται την ισότητα και την ελευθερία».

Αναφερόμενη στα «περί αριστείας» η Σία Αναγνωστοπούλου ξεκαθάρισε πως «αριστεία» για την κυβέρνηση είναι η διαμόρφωση ενός θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου που θα προσφέρει πραγματικά την ευκαιρία σε όλους όσοι το επιθυμούν να αριστεύσουν. «Η αριστεία δεν εξαγοράζεται» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας σε μια σειρά θεμάτων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όπως η τοποθέτηση μελών ΔΕΠ στις υποστελεχωμένες δομές των Πανεπιστημίων, οι δοθείσες υποτροφίες ώστε να αποφευχθεί η φυγή νέων ανθρώπων στο εξωτερικό, το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις μετεγγραφές, ενώ ανακοίνωσε πως είναι σε εξέλιξη όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξασφαλιστούν υποτροφίες για τους οικονομικά αδύναμους.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, θέματα που ρυθμίζουν τη λειτουργία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, την ειδική αγωγή και εκπαίδευση και την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που διαμένουν στη χώρα. 
 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)