to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ρύπανση στο Ναύπλιο: Η «πορτοκαλάδα» απειλεί την Καραθώνα (φωτογραφίες)

Σε χρώμα πορτοκαλί – κίτρινο βάφεται η ακτή στη δημοφιλή παραλία Καραθώνα, που βρίσκεται απέναντι από τον κοινό βιολογικό καθαρισμό Άργους – Ναυπλίου.


Το φαινόμενο στην παραλία του Ναυπλίου άρχισε να παρατηρείται αμυδρά τις προηγούμενες ημέρες από περαστικούς και χειμερινούς κολυμβητές, όμως σήμερα Σάββατο η κατάσταση έχει χειροτερέψει πολύ. Στο τμήμα της ακτής από την πλευρά του Αγίου Κωνσταντίνου η εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός είναι απογοητευτικές και η ανησυχία έκδηλη.

Τα χαλίκια έχουν αλλάξει χρώμα και την ακροθαλασσιά έχει καλύψει αφρός. Από όσους βρίσκονται εκεί και παρατηρούν την εξέλιξη του φαινομένου εκφράζονται φόβοι, μήπως η κατάσταση δεν γίνει αναστρέψιμη και καταστραφεί η πλέον αγαπημένη και δημοφιλής παραλία της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα παρατηρείται συνεχόμενη ρύπανση του Αργολικού κόλπου από την περιοχή της παραλιακής, έναντι του βιολογικού καθαρισμού και πιθανολογείται ότι το κίτρινο – πορτοκαλί χρώμα που βάφεται η ακτή της Καραθώνας προέρχεται από τη μεγάλη αυτή ρύπανση.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εντωμεταξύ, ο παραλογισμός στο θέμα της ρύπανσης του Αργολικού Κόλπου συνεχίζεται εδώ κι έναν ολόκληρο μήνα, με τις υπηρεσίες να ρίχνουν η μια το μπαλάκι στην άλλη, την ίδια ώρα οι οι τέσσερις «κρυμμένοι» αγωγοί στην παραλιακή, έναντι του βιολογικού καθαρισμού συνεχίζουν να ρίχνουν το κίτρινο υγρό, που κάποιοι χαρακτήρισαν «πορτοκαλάδα», στη θάλασσα.

Το θέμα αρχίζει μάλιστα να απασχολεί τις Βρυξέλλες, με την Ελληνική κυβέρνηση να κωφεύει για το σοβαρό ζήτημα της ρύπανσης του Αργολικού κόλπου, αφήνοντας την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς παράγοντες να βγάζουν τα …μάτια τους και να αλληλοκατηγορούνται.

Με το σοβαρό ζήτημα ασχολείται ήδη η εισαγγελία Ναυπλίου για την αναζήτηση ευθυνών, όμως σε πρακτικό επίπεδο η ρύπανση συνεχίζεται.

Πηγή: anagnostis.org

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)