to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:58 | 05.11.2014

Πολιτική

«Ρόζα Λούξεμπουργκ»: Εκδηλώσεις σχετικές με τον νεοναζισμό σε Θεσσαλονίκη & Αθήνα

Την Παρασκευή 7/11 ανοιχτή συζήτηση στην ΕΣΗΕΜ-Θ και το διήμερο 20-22/11 ευρωπαϊκό συνέδριο σε Gazarte και Αμφιθέατρο «9,84»


Μια από τις κύριες θεματικές ενότητες του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ τα δύο χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα είναι η άνοδος του νεοναζισμού: οι προσπάθειες χαρτογράφησης και κατανόησής του, η εξέταση των κινδύνων και των συνεπειών του, η διείσδυσή του στο κράτος, στα σχολεία, στην κοινωνία, οι τρόποι αντιμετώπισής του σε πολλά επίπεδα. «Προσπαθούμε επίσης να συμμετέχουμε στη συζήτηση για την άνοδο της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού σε όλη την Ευρώπη» αναφερει το σχετικό δελτίο Τύπου του Ιδρύματος. Δείτε παρακάτω τις προσεχείς εκδηλώσεις του Ιδρύματος στη θεματική ενότητα αυτή, αλλά και μια σύνοψη των περασμένων δραστηριοτήτων του. 

Προσεχείς εκδηλώσεις

* Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, ΕΣΗΕΜ-Θ, Θεσσαλονίκη

Ανοιχτή συζήτηση με αφορμή την έκδοση του συλλογικού τόμου

Το «βαθύ κράτος» στη σημερινή Ελλάδα και η Ακροδεξιά. Αστυνομία, Δικαιοσύνη, Στρατός, Εκκλησία που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις νήσος, σε επιμέλεια Δημήτρη Χριστόπουλου.

* 20-22 Νοεμβρίου, Gazarte και Αμφιθέατρο «9,84», Γκάζι, Αθήνα

Ευρωπαϊκό συνέδριο με θέμα

Do the right thing! Η χαρτογράφηση και η αντιμετώπιση του νεοναζιστικού φαινομένου και της (νέας) άκρας δεξιάς στην Ευρώπη

Σύντομα online το πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες!

Περασμένες δραστηριότητες

Η Χρυσή Αυγή μπροστά στη δικαιοσύνη, ένα βιβλιαράκι του Δημήτρη Ψαρρά για τις εξελίξεις μετά τις εκλογές του 2012.

Με αφορμή την έκδοση, έγινε μια συζήτηση στις 15 Σεπτεμβρίου 2014 στο Αμφιθέατρο «9,84». Δείτε τα βίντεο online, τώρα και με αγγλικούς υπότιτλους.

Το «βαθύ κράτος» στη σημερινή Ελλάδα και η Ακροδεξιά. Αστυνομία, Δικαιοσύνη, Στρατός, Εκκλησία, συλλογικός τόμος (Δημήτρης Κουσουρής, Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος, Κλειώ Παπαπαντολέων, Αλέξανδρος Σακελλαρίου) από τις εκδόσεις νήσος, σε επιμέλεια Δημήτρη Χριστόπουλου. Μια έρευνα με θέμα τη διείσδυση της ακροδεξιάς πολιτικής κουλτούρας στον κρατικό μηχανισμό της Ελλάδας, που έγινε για λογαριασμό του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ.

* Τον Απρίλιο του 2014 μια συντομευμένη εκδοχή της μελέτης παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες. Η συντομευμένη αυτή εκδοχή είναι διαθέσιμη online στα αγγλικά και τα γερμανικά.

Νεοναζιστική κινητοποίηση στον αστερισμό της κρίσης. Η άνοδος του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα

Μια ενημερωτική μπροσούρα του Δημήτρη Ψαρρά, γραμμένη αποκλειστικά για το ξενόγλωσσο κοινό. Κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2013 αρχικά στα γερμανικά, κι έπειτα ακολούθησαν μεταφράσεις στα αγγλικάγαλλικάιταλικά και ισπανικά.

Περισσότερα στο rosalux.gr/topic/neonazismos

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)