to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:48 | 05.03.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Ρουμανία: Πολιτικός - ιδιοκτήτης ΜΜΕ στη φυλακή για εκβιασμό

Ο Ρουμάνος ιδιοκτήτης ΜΜΕ και πολιτικός, Νταν Ντιακονέσκου, καταδικάστηκε την Τετάρτη από το Εφετείο του Βουκουρεστίου σε φυλάκιση πέντε ετών και έξι μηνών για εκβιασμό δημάρχου και επιχειρηματία.


Το Εφετείο του Βουκουρεστίου καταδίκασε, επίσης, τον τηλεοπτικό παραγωγό Ντόρου Παρβ σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση και τον πρώην τηλεοπτικό παραγωγό Μίτρους Γκεζέα σε δύο χρόνια και έξι μήνες φυλάκιση για την ίδια υπόθεση.

Στους Νταν Ντιακονέσκου και Ντόρου Παρβ, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί το 2013, επιβλήθηκε επίσης απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε έντυπα μέσα ενημέρωσης, σε ραδιοφωνικούς ή τηλεοπτικούς σταθμούς πέντε χρόνια μετά την έκτιση της ποινής φυλάκισης.

Ο Νταν Ντιακονέσκου, ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού OTV, ο οποίος δεν εκπέμπει πλέον πρόγραμμα, αρχηγός και ιδρυτής του «Λαϊκού Κόμματος - Νταν Ντιακονέσκου» αρχικά είχε καταδικαστεί από το δικαστήριο του Βουκουρεστίου σε τρία χρόνια φυλάκιση, τον Δεκέμβριο του 2013, αλλά το Εφετείο χθες αύξησε την ποινή, μετά από έφεση που κατέθεσε η Εθνική Διεύθυνση Καταπολέμησης της Διαφθοράς (DNA).

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο κ. Ντιακονέσκου και οι συνεργάτες του απείλησαν επανειλημμένως, ευθέως και έμμεσα, τον δήμαρχο Ζάραντ, Ίον Μοτ, το 2009, ότι θα μεταδώσουν καταγγελίες σε βάρος του για διαφθορά από την εκπομπή «Νταν Ντιακονέσκου Live» και ζήτησαν 200.000 ευρώ για να μην το κάνουν.

Ο δήμαρχος Ίον Μοτ δήλωσε ότι κατέβαλε το ποσό των 30.000 ευρώ.

Ο Νταν Ντιακονέσκου καταδικάστηκε, επίσης, για εκβιασμό του επιχειρηματία Πάουλ Πέτρου Ταρντέα για να καταβάλει το ποσό των 100.000 ευρώ. Ο καταδικασθείς έλαβε από τον Ταρτντέα 4.500 ευρώ.

Ο Νταν Ντιακονέσκου ήταν υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στη Ρουμανία τον περασμένο Νοέμβριο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)