to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:41 | 06.04.2022

Κοινωνία

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ανοίγουν τα τηλέφωνά της - Ξεκινούν καταθέσεις μαρτύρων για την Τζωρτζίνα

«Πράσινο φως» ώστε να «ανοίξουν» οι υπολογιστές και τα οκτώ κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από το σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου


Δεκτό έγινε το αίτημα της ανακρίτριας για την άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου στην υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έδωσε θετική απάντηση στο ανακριτικό αίτημα και έτσι μπαίνουν στο μικροσκόπιο των ειδικών της Αστυνομίας οι επαφές και οι επικοινωνίες της Ρούλας Πισπιρίγκου, με σκοπό τον εντοπισμό κρίσιμων δεδομένων που εκτιμάται ότι θα ανακτηθούν. Έτσι, οι αρχές θα «ανοίξουν» τα οκτώ κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν από το σπίτι της 33χρονης στην Πάτρα, προκειμένου να ερευνήσουν τόσο τις επικοινωνίες της, τηλεφωνικές και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και το ιστορικό πλοήγησης στο διαδίκτυο.

Στο μεταξύ ξεκινούν άμεσα οι καταθέσεις μαρτύρων που καλεί η ανακρίτρια, με πρώτους στην λίστα της τους γιατρούς αλλά και νοσηλευτές των νοσοκομείων που νοσηλεύτηκε η 9χρονη.

Από το ανακριτικό γραφείο θα περάσουν όλοι οι επιστήμονες και άλλοι μάρτυρες των γεγονότων από τον Απρίλιο του 2021, όταν ξεκίνησε η πορεία του παιδιού προς τον θάνατο. Πριν έναν χρόνο η 9χρονη εμφάνισε πολύ σοβαρό επεισόδιο ανακοπής στο Καραμανδάνειο Νοσκομείο, που είχε εισαχθεί λόγω σπασμών στον ύπνο της. Εκεί οι γιατροί έδωσαν μάχη με μεγάλης διάρκειας διαδικασία ανάνηψης που έσωσε το παιδί, αφήνοντας όμως σοβαρό πρόβλημα στο κεντρικό νευρικό σύστημα λόγω της έλλειψης οξυγόνου μέχρι να επανέλθει η λειτουργία της καρδιάς. Το παιδί έκτοτε νοσηλεύτηκε στο Ωνάσειο αλλά και στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού όπου και κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)