to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:09 | 24.02.2014

Διεθνή

Ρωσία: Συλλήψεις διαδηλωτών έξω από το δικαστήριο όπου αναμένεται η ανακοίνωση των ποινών κατά των οκτώ αντικυβερνητικών διαδηλωτών

Η ρωσική αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις μεταξύ των διαδηλωτών που έχουν συγκεντρωθεί φωνάζοντας "Ελευθερία" έξω από το δικαστήριο της Μόσχας, όπου θα ανακοινωθούν σήμερα οι ποινές κατά των οκτώ καταδικασθέντων για επίθεση κατά των δυνάμεων ασφαλείας κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης το 2012.


Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί για να υποστηρίξουν τους οκτώ κατηγορούμενους της υπόθεσης "Μπολότναγια", η οποία θεωρείται από τους επικριτές του Κρεμλίνου σύμβολο της καταστολής της αμφισβήτησης της τρίτης προεδρικής θητείας του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το δικαστήριο έκρινε την Παρασκευή ένοχους τους κατηγορούμενους για πρόκληση ταραχών και για επίθεση κατά της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της 6ης Μαΐου 2012, μία ημέρα πριν ο Πούτιν, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2000, μεταπηδήσει και πάλι στην προεδρία, έπειτα από μία ενδιάμεση πρωθυπουργική θητεία.

Καθώς ο πρόεδρος του δικαστηρίου συνέχισε σήμερα την ανάγνωση της ετυμηγορίας, επενέβη κατά του πλήθους των συγκεντρωμένων και προχώρησε σε 15 συλλήψεις.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την επιβολή ποινών κάθειρξης πέντε έως έξι ετών κατά των νεαρών κατηγορουμένων, επτά ανδρών και μίας γυναίκας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αρνείται ότι χρησιμοποιεί τα δικαστήρια ως όργανα άσκησης πολιτικής, τονίζει όμως ότι οι άνθρωποι που επιτίθενται κατά της αστυνομίας πρέπει να τιμωρούνται.

Εκφράζονται φόβοι ότι οι ταραχές στην Ουκρανία, την ευθύνη για τις οποίες η Μόσχα επιρρίπτει στους αντίπαλους της κυβέρνησης και κατά τις οποίες σκοτώθηκαν και αστυνομικοί, θα ωθήσει τις ρωσικές αρχές να στείλουν ένα αυστηρό μήνυμα με την επιβολή αυστηρών ποινών στους οκτώ κατηγορούμενους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: Ρωσία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)