to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:42 | 20.10.2021

Διεθνή

Ρωσία: Ο Πούτιν δεν θα μεταβεί στην Γλασκώβη για την παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα

Ο Πούτιν ανακοίνωσε στα μέσα Οκτωβρίου ότι η Ρωσία, ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές στον κόσμο, εξετάζει το ενδεχόμενο για ουδετερότητα άνθρακα έως το 2060.


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα μεταβεί στη Γλασκώβη για την COP26, την παγκόσμια διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, διαβεβαιώνοντας ταυτοχρόνως ότι η υπόθεση του κλίματος παραμένει "προτεραιότητα" για τη Ρωσία.

"Δυστυχώς, ο Πούτιν δεν θα πάει στη Γλασκώβη", δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, ενώ χθες, Τρίτη, είχε ανακοινώσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα παραστεί στην G20 στην Ιταλία.

"Το πρόβλημα (της κλιματικής αλλαγής) που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη στη Γλασκώβη είναι ωστόσο μια από τις μεγαλύτερες προτεραιότητες της εξωτερικής μας πολιτικής", υπογράμμισε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί στην COP26, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε στα μέσα Οκτωβρίου ότι η Ρωσία, ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές στον κόσμο, εξετάζει το ενδεχόμενο για ουδετερότητα άνθρακα έως το 2060.

Η εφημερίδα Kommersant είχε αποκαλύψει στις αρχές του Οκτωβρίου ότι η ρωσική κυβέρνηση ετοιμάζει μια νέα περιβαλλοντική στρατηγική με πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, η Μόσχα θα στοχεύσει στη μείωση των εκπομπών της κατά σχεδόν 80% έως το 2050, κυρίως εγκαταλείποντας σταδιακά τον άνθρακα ως πηγή ηλεκτρικής ενέργειας προς όφελος της πυρηνικής ενέργειας, μεταξύ άλλων.

Τα περιβαλλοντικά ζητήματα άργησαν πολύ να κάνουν την εμφάνισή τους στους λόγους των πολιτικών στην Ρωσία, μια από τις κύριες παραγωγούς υδρογονανθράκων στον κόσμο.

Ο Πούτιν υποβάθμιζε για καιρό τον ρόλο του ανθρώπου στις κλιματικές αλλαγές, αλλά πρόσφατα φάνηκε να αφοσιώνεται περισσότερο στο ζήτημα αυτό, κυρίως λόγω του πολλαπλασιασμού των φυσικών καταστροφών, όπως ένα ρεκόρ πυρκαγιών, στη χώρα του.

ΑΠΕ -ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)