to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:37 | 31.12.2014

πηγή: tvxs.gr

Διεθνή

Ρωσία: Νεκρός 17χρονος μαθητής μετά από bullying (βίντεο)

Ένας έφηβος, στη Μόσχα, πέθανε μετά από επίθεση συμμαθητών του καταδεικνύοντας με τον πιο φρικτό τρόπο τον εκφοβισμό (Bullying) που βιώνουν μαθητές σε σχολεία σε όλο τον κόσμο


Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν βρετανικά μέσα πρόκειται για τον 17χρονο μαθητή Σεργκέι Κάσπερ. Συμμαθητές του έδεσαν τα χέρια, τον έριξαν σε μια τουαλέτα και στη συνέχεια τον έσυραν στην τάξη. Μέσα στον πανικό του, και ενώ οι συμμαθητές του γελούσαν, έπεσε με φόρα πάνω σε θρανίο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο οισοφάγο και το στήθος. Λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του, καθώς δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Σύμφωνα με τη Mirror το περιστατικό συνέβη μπροστά στα μάτια της καθηγήτριας, η οποία παρακολουθούσε χωρίς να επέμβει. Ένας από τους μαθητές που συμμετείχε στην επίθεση κατά του μαθητή, είπε πως «ήταν απλά ένα αστείο που είχε τραγική κατάληξη». Πληροφορίες αναφέρουν πως οι συμμαθητές του πείραζαν συχνά τον Σεργκέι Κάσπερ λόγω της αγάπης του για τις τέχνες.

«Ήταν ένα καλό παιδί. Ποτέ δεν είχε πειράξει κανέναν. Οι άλλοι τον πείραζαν συνέχεια. Ήθελαν να γελάσουν μαζί του και όλα έγιναν μπροστά στα μάτια της καθηγήτριας που καθόταν στην έδρα της και δεν έκανε τίποτα», είπε ένας φίλος του Σεργκέι Κάσπερ. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Mirror το σχολείο αρνείται πως γνώριζε τα φαινόμενα εκφοβισμού, σημειώνοντας πως όσοι ενεπλάκησαν έχουν εκδιωχθεί.

Αν και οι αρχές επιρρίπτουν την ευθύνη στους μαθητές, οι γονείς ζητούν εξηγήσεις για τη στάση της καθηγήτριας αλλά και της διοίκησης, η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες μαθητών είχε ενημερωθεί για τις επιθέσεις που δεχόταν ο 17χρονος.

Το βίντεο που δημοσιεύουν βρετανικά μέσα:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)