to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:13 | 26.09.2022

Διεθνή

Ρωσία: Μακελειό σε σχολείο - Ένοπλος άνοιξε πυρ - 13 νεκροί μεταξύ των οποίων και παιδιά (βίντεο)

Δεκατρείς νεκροί, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, είναι ο απολογισμός της επίθεσης ενόπλου σήμερα το πρωί σε σχολείο της ρωσικής πόλης Ιζέφσκ - Ο δράστης αυτοκτόνησε


Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, σκοτώθηκαν από ένοπλο σε σχολείο στην πόλη Ιζέφσκ της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, προσθέτοντας ότι ο δράστης αυτοκτόνησε.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν στο έγκλημα αυτό, ανάμεσά τους δύο φρουροί ασφαλείας του σχολικού ιδρύματος, δύο δάσκαλοι και επτά ανήλικοι», ανέφερε η Ανακριτική Επιτροπή αυξάνοντας τον προηγούμενο απολογισμό των έξι νεκρών.

Το Ιζέφσκ, μια πόλη σχεδόν 650.000 κατοίκων, είναι η πρωτεύουσα της δημοκρατίας της Ουντμουρτίας στο κέντρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, λίγο δυτικότερα της οροσειράς των Ουραλίων, που χωρίζει την Ευρωπαϊκή από την Ασιατική Ρωσία.

Όπως μετέδωσε αρχικά το ρωσικό πρακτορείο TASS, ένας ένοπλος εισέβαλε σε σχολικό συγκρότημα στο κέντρο του Ιζέφσκ και άνοιξε πυρ.

Στα social media υπάρχουν αναρτήσεις βίντεο και πληροφοριών για την επίθεση, που φέρεται να σημειώθηκε στο 88ο Γυμνάσιο της πρωτεύουσας της περιοχής της Ουντμούρτια.

Mεγάλος είναι και ο αριθμός των τραυματιών, τουλάχιστον 20, καθώς πανικόβλητοι μαθητές πήδηξαν από παράθυρα του κτιρίου για να αποφύγουν τον ένοπλο.

Τα κίνητρα του δράστη που εισέβαλε στο σχολείο του Ιζέφσκ παραμένουν ακόμη άγνωστα. Η Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, που εν γένει χειρίζεται μείζονα εγκλήματα, ενημερώνει ότι ο ένοπλος φορούσε μπαλακλάβα και μπλούζα με ναζιστικά σύμβολα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητά του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)