to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:29 | 07.05.2020

Διεθνή

Ρωσία: Καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε νέο ρεκόρ, 11.231 μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, ενώ παράλληλα η θνητότητα παραμένει χαμηλή, με 88 θανάτους μέσα σε 24 ώρες, φθάνοντας συνολικά τους 1.625.


Η Μόσχα, η πλέον πληγείσα περιοχή, κατέρριψε επίσης ρεκόρ καταγράφοντας 6.703 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες.

Με καταγεγραμμένα μέχρι σήμερα 177.160 περιστατικά κορονοϊού η Ρωσία κατατάσσεται τέταρτη στην Ευρώπη και πέμπτη στον κόσμο σε ό,τι αφορά τον αριθμό των μολύνσεων, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η αύξηση του αριθμού των μολύνσεων εδώ και μία εβδομάδα εξηγείται, σύμφωνα με τις αρχές, από τον πολλαπλασιασμό των διαγνωστικών τεστ --4,8 εκατομμύρια σύμφωνα με τη σημερινή καταμέτρηση-- που επιτρέπουν τον εντοπισμό κυρίως ασυμπτωματικών περιπτώσεων και δεν υπολογίζονται κατ΄ανάγκη σε άλλες χώρες λόγω έλλειψης πρόσβασης σε τεστ.

Όσον αφορά τις νέες μολύνσεις που καταγράφονται μέσα σε μία ημέρα, η Ρωσία κατατάσσεται δεύτερη μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες που καταγράφουν κατά μέσο όρο 20.000 έως 25.000 κρούσματα κάθε μέρα, και λίγο πάνω από τη Βραζιλία που καταμέτρησε 10.503 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες.

Με 1.625 θανάτους, η Ρωσία παραμένει, αντίθετα, πολύ μακριά από τα επίπεδα θνητότητας που καταγράφονται στη Γαλλία (τουλάχιστον 25.000 θάνατοι σε 174.000 κρούσματα), ακόμη και στη Γερμανία, η οποία με λίγους περισσότερους από 7.000 θανάτους για 166.000 ασθενείς από τον κορονοϊό θεωρείται μία χώρα με ιδιαίτερα αποτελεσματική απόκριση στην πανδημία.

Ειδικοί υποψιάζονται ωστόσο πως οι πραγματικοί αριθμοί στη Ρωσία μπορεί να είναι μεγαλύτεροι και πως οι θάνατοι που οφείλονται στην Covid-19 μπορεί να έχουν αποδοθεί σε άλλες αιτίες.

Εκτός από την πολιτική της διενέργειας διαγνωστικών τεστ, η Μόσχα εξηγεί τα μικρά ποσοστά θνητότητας με μια σειρά υγειονομικών μέτρων που έλαβε πολύ νωρίς μέσα στην κρίση, όπως το κλείσιμο των συνόρων και ο περιορισμός πληθυσμών που κρίθηκε ότι κινδυνεύουν περισσότερο, όπως οι ηλικιωμένοι.

AΠΕ-ΜΠΕ

tags: Ρωσία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)