to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:35 | 26.07.2013

Διεθνή

Ρωσία: Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης μέλους των Pussy Riot

Θα εκτίσει κανονικά την ποινή δύο ετών (!) για «χουλιγανισμό»


Η Ρωσική δικαιοσύνη (το δικαιοσύνη καλύτερα σε εισαγωγικά) απέρριψε σήμερα σε δεύτερο βαθμό το αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης του μέλους της φεμινιστικής μπάντας - κολλεκτίβας Pussy Riot, Ναντιέζντα Ταλακανικόβα, η οποία εκτίει ποινή διετούς φυλάκισης, διότι συμμετείχε στην εκτέλεση μιας ‘πανκ προσευχής’ σε εκκλησία κατά του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Αποφυλάκιση απορρίφθηκε για την Ταλακανικόβα, παραμένει σε κράτηση έως το πέρας της ποινής της», έγραψε στον λογαριασμό του μέλος της αντιπολιτευόμενης ομάδας ‘Βαϊνά’ (σ.σ. ‘Πόλεμος’), που πρόσκειται στις Pussy Riot, το οποίο παρακολούθησε την ακροαματική διαδικασία στο Σαράνσκ (στη Μαρδόβια, 650 χλμ. ανατολικά της Μόσχας).

Στη Μαρδόβια εξάλλου είναι που εκτίει την ποινή διετούς φυλάκισής η οποία της έχει επιβληθεί η 23χρονη Ταλακανικόβα, που είναι μητέρα ενός μικρού κοριτσιού.

Εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της περιοχής, το οποίο εξέτασε τον φάκελο της υπόθεσης της Ταλακανικόβα, επιβεβαίωσε την πληροφορία, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η ίδια η Ταλακανικόβα, που παρουσιάσθηκε στο δικαστήριο ντυμένη στα μαύρα με τις λέξεις No Pasaran («δεν θα περάσουν», στα ισπανικά) τυπωμένες στη μπλούζα της, αρνήθηκε να παραδεχθεί την ενοχής της, μολονότι με αυτήν την κίνηση θα κέρδιζε εμφανώς την εύνοια της έδρας.

«Δεν παραδέχομαι και ούτε πρόκειται να παραδεχθώ την ενοχή μου. Πιστεύω πως δεν είναι λάθος, όπως υποστηρίζει η διοίκηση των φυλακών, αλλά πρόκειται για δύναμη, διότι έχω σταθερές αξίες που πρέπει να τηρήσω», δήλωσε η ίδια μετά την απόφαση, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Rapsi.

«Θα αντιστρατευτώ την καταδίκη μου έως το τέλος, θα φέρω την υπόθεση έως το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας», πρόσθεσε η ίδια, επισημαίνοντας πως λαμβάνει «χιλιάδες γράμματα» υποστήριξης στις γυναικείες φυλακές όπου εκτίει την ποινή της.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Σταμάτησε την απεργία πείνας η τραγουδίστρια των Pussy Riot 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)