to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:59 | 21.04.2022

Διεθνή

Ρωσία: Ανακοίνωσε απαγόρευση εισόδου στην επικράτειά της για 29 Αμερικανούς - Ανάμεσά τους K. Harris και M. Zuckerberg

Εκτός από τους 29 Αμερικανούς, η Ρωσία απαγόρευσε και σε 61 Καναδούς την είσοδο στην επικράτειά της


Η Ρωσία απαγόρευσε σήμερα την είσοδο στο έδαφός της σε 29 Αμερικανούς, μεταξύ αυτών τον επικεφαλής της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ και την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις, αντιδρώντας στις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας που συνδέονται με την Ουκρανία.

Από την αμερικανική πλευρά, κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας Κάθλιν Χικς και ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι βρίσκονται στο στόχαστρο των ρωσικών κυρώσεων.

Επιπλέον, στοχοθετούνται πρόσωπα του κόσμου της οικονομίας, όπως ο επικεφαλής της Bank of America Μπράιαν Μόινιχαν και της αμυντικής βιομηχανίας, όπως η επικεφαλής της Northrop Grumman Κάθι Γουόρντεν.

Τέλος, προσωπικότητες των ΜΜΕ συμπεριλαμβάνονται στον σχετικό κατάλογο των κυρώσεων, μεταξύ αυτών ο Τζορτζ Στεφανόπουλος, συμπαρουσιαστής της πρωινής εκπομπής του ABC "Good Morning America" και ο Ντέιβιντ Ιγκνάτιους, αρθρογράφος στην Washington Post.

Η ρωσική διπλωματία εξηγεί πως έθεσε στο στόχαστρό της αυτούς τους «δημοσιογράφους και ειδικούς», καθώς τους κατηγορεί ότι υπερασπίζονται μια «ρωσοφοβική ατζέντα».

Απαγόρευση εισόδου και για 61 Καναδούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους και στρατιωτικούς

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κυρώσεων σε 61 Καναδούς αξιωματούχους, δημοσιογράφους και στρατιωτικούς οι οποίοι, όπως υποστηρίζει η Μόσχα, προωθούν μια «ρωσοφοβική» στάση στην καναδική κυβέρνηση.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται ο διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων υποστράτηγος Στιβ Μπόιβιν, ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Τιφ Μάκλεμ καθώς και οι δήμαρχοι του Τορόντο και της Οτάβας, Τζον Τόρι και Τζιμ Γουάτσον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε αυτούς τους 61 Καναδούς απαγορεύεται επ' αόριστον η είσοδος στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)