to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:33 | 02.07.2019

Διεθνή

Ρωσία: 14 νεκροί από φωτιά σε ερευνητικό υποβρύχιο - Ο Πούτιν ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα

Δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ξέσπασε φωτιά τη Δευτέρα σε ερευνητικό υποβρύχιο σε ρωσικά χωρικά ύδατα, όπως μετέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι 14 ναύτες του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούν σε υποβρύχια πέθαναν από πυρκαγιά που σημειώθηκε στο βαθυσκάφος στο οποίο βρίσκονταν εντός των ρωσικών χωρικών υδάτων

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι «την 1η Ιουλίου στα ρωσικά χωρικά ύδατα 14 ναύτες υποβρυχίων που επέβαιναν σε επιστημονικό ερευνητικό βαθυσκάφος, που είχε αποστολή να μελετήσει τον θαλάσσιο χώρο κοντά στον πυθμένα και τον πυθμένα του Ειρηνικού για σκοπούς του Πολεμικού Στόλου της Ρωσίας , έχασαν την ζωή τους, όταν προκλήθηκε πυρκαγιά κατά την διάρκεια βιομετρικών μετρήσεων, με αποτέλεσμα να υποστούν δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις».

Η πυρκαγιά κατασβέσθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, και αυτή την στιγμή το βαθυσκάφος βρίσκεται στον ναύσταθμο του Σεβερομόρσκ στην Θάλασσα του Μπάρεντς, ενώ έχει δοθεί εντολή για την διεξαγωγή έρευνας ώστε να διαλευκανθούν τα αιτία της πυρκαγιάς.

Τον Αύγουστο του 2000 το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο «Κουρσκ» βυθίστηκε στην Θάλασσα του Μπάρεντς, ύστερα από δύο εκρήξεις που σημειώθηκαν στο πρωραίο του τμήμα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους και τα 118 μέλη του πληρώματος

Ο Πούτιν ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε "μεγάλη απώλεια" τον θάνατο 14 ναυτών σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα υποβρύχιο του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα για την τραγωδία αυτήν.

"Είναι μια μεγάλη απώλεια για το πολεμικό ναυτικό και για τις ένοπλες δυνάμεις στο σύνολό τους", είπε ο Πούτιν, απευθυνόμενος στον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε εντολή στον υπουργό να διεξαχθεί έρευνα "για να βρεθούν τα αίτια αυτής της τραγωδίας".

Το ερευνητικό βαθυσκάφος είχε αποστολή να μελετήσει τον θαλάσσιο χώρο κοντά στον πυθμένα του Ειρηνικού Ωκεανού. Όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, κατά τη διάρκεια βιομετρικών μετρήσεων προκλήθηκε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να υποστούν δηλητηρίαση από τις αναθυμιάσεις οι 14 ναύτες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)