to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:29 | 08.11.2014

πηγή: in.gr

Διεθνή

Ρώμη: Δεκάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στους δρόμους ενάντια στην πολιτική Ρέντσι (φωτ.)

Στους δρόμους της Ρώμης έχουν βγει δημόσιοι υπάλληλοι από τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας για να διαδηλώσουν κατά της πολιτικής του ιταλού πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι, και συγκεκριμένα κατά του «παγώματος» των μισθών για 5η συνεχή χρονιά και την εργασιακή «μεταρρύθμιση» που επιτρέπει την χωρίς αιτολόγηση απόλυση


Η κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 50.000 άτομα, οργανώθηκε για να γίνει και πάλι σαφής η αντίθεση στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Ρέντσι, η οποία αποφάσισε το «πάγωμα» των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων για πέμπτη συνεχή χρονιά.

{}

Στην πανιταλική διαδήλωση παίρνουν μέρος δημόσιοι υπάλληλοι από τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, Cgil, Cisl και Uil.

«Η διαδήλωση αυτή στέλνει το μήνυμα ότι αν η κυβέρνηση δεν λάβει σαφείς δεσμεύσεις τις επόμενες ημέρες, πρόκειται να ακολουθήσει πανεθνική απεργία» δήλωσε η γραμματέας του κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil, Σουζάνα Καμούσσο.

{}

«Σήμερα ελπίζουμε να καταφέρουμε να ξεβουλώσουμε τα αυτιά της κυβέρνησης και να εισακούσει τα αιτήματα των εργαζομένων» πρόσθεσε η επικεφαλής της συνδικαλιστικής οργάνωσης Cisl, 'Αννα Μαρία Φουρλάν.

Τα ιταλικά συνδικάτα απορρίπτουν και τη μεταρρύθμιση του εργασιακού, την οποία προωθεί η κυβέρνηση Ρέντσι, βάσει της οποίας οι εργαζόμενοι θα μπορούν να απολύονται χωρίς βάσιμη αιτία, με μόνη υποχρέωση, για τις επιχειρήσεις, να καταβάλουν χρηματική αποζημίωση.

{}

Ο ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε πρόσφατα ότι «η εργασία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μετατραπεί σε πεδίο μάχης». Συγχρόνως, όμως, επανέλαβε ότι η μεταρρύθμιση του εργασιακού θα εγκριθεί ως έχει και ότι το σχετικό «πράσινο φως» από το κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει δοθεί, το αργότερο, μέχρι την πρώτη του ερχόμενου Ιανουαρίου.

{}

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)