to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ρωμανός, ο φαγανός

Επάγγελμα ασκεί στην αυλή του Κυριάκου ο άνθρωπος. Εξ ου και οι επιδόσεις στο δάγκωμα και στην ανθρωποφαγία. Εξ ου και οι υπερωρίες στην κρεατομηχανή


Ο επί του Τύπου της Ν.Δ. Ρωμανός έκανε ένα post.  Ότι ο βιαστής των Πετραλώνων αποφυλακίστηκε με τον νόμο Παρασκευόπουλου.  Ύστερα από το εξώδικο του Παρασκευόπουλου τα μάζεψε, ότι το post ήταν repost και ανακριβές. Καλώς. Στην «επανόρθωση» όμως τράβηξε άλλη μια δαγκωνιά στην αλήθεια. 12.000 φυλακισμένους έγραψε ότι αποφυλάκισε ο νόμος Παρασκευόπουλου, όταν όλοι οι φυλακισμένοι δεν ήταν 12.000.  Άδεια όλα τα κελιά επί ΣΥΡΙΖΑ με τα μαθηματικά του Ρωμανού. Για να αποδειχτεί ότι όταν έχεις εργοδότη τον Μητσοτάκη, εργαλείο σου δεν είναι οι λέξεις - και οι πλέξεις. Τα δόντια είναι.

Εργοδότη τον Μητσοτάκη; Μήπως τον αδικούμε; Μπα. Το επίσημο βιογραφικό του βεβαιώνει του λόγου το ασφαλές. Αφού αραδιάζει της σπουδές του στην Ψυχολογία –υπάρχει, φαίνεται, και κλάδος ‘οδοντικής ψυχολογίας’-, δίνει με μια φράση, την ούτως ειπείν επαγγελματική του ταυτότητα: «Σημείο - σταθμό στην επαγγελματική του πορεία αποτέλεσε το τηλεφώνημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και η πρώτη επαφή μαζί του που σήμανε την ένταξή του στην ομάδα του προέδρου». Ποια πολιτική, ποια Ν.Δ., ποιες ιδέες, ποια φιλελεύθερη παράταξη; Στην επαγγελματική του πορεία. Το δηλώνει υπερηφάνως.

Επάγγελμα ασκεί στην αυλή του Κυριάκου ο άνθρωπος. Εξ ου και οι επιδόσεις στο δάγκωμα και στην ανθρωποφαγία. Εξ ου και οι υπερωρίες στην κρεατομηχανή. Μισθοφόροι της αριστείας, που έχουν κάνει επάγγελμα την κυνική -κυριολεκτικώς, όχι μεταφορικώς- αφοσίωση στο αφεντικό. Και στα αφεντικά του αφεντικού. Και είναι έτοιμοι -παρ’ τον, Ρωμανέ!- να δαγκώσουν και να μασήσουν τα αχώνευτα του εργοδότη τους. Την αλήθεια, το ήθος, τον Τσίπρα, τον Παρασκευόπουλο, τον Παππά, τον κάθε ντελικατέσεν συριζαίο. Φάγετε εξ αυτού πάντες όσοι δεχτήκατε τηλεφώνημα και ενταχθήκατε στην ομάδα του Μητσοτάκη. Αμήν.

Τούτων δοθέντων, τη δουλειά του έκανε όταν δάγκωσε τον Παρασκευόπουλο. Οι τύποι αυτού του τύπου πριν σκεφτούν δαγκώνουν. Αυθόρμητα οι έρμοι. Χώθηκε η δάγκα στο DNA τους όταν δέχτηκαν το τηλεφώνημα - σταθμό. Κι έτσι ο Ρωμανός ανήκει με την αξία και με τα δόντια του, μαζί με την Πελώνη, τον ελεεινό στρατό δημοσιογράφων του Μαξίμου, τους καθηγητές που έκαναν την τήβεννό τους σφουγγαρόπανο, τους άριστους, στην αγέλη του Κυριάκου. Μετά μάλιστα τα τελευταία δικαιούται τίτλο ευγενείας: Ρωμανός ο φαγανός!

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)