to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:35 | 14.04.2021

Οικονομία

Ρόιτερ: Η Ελλάδα θα άρει την ερχόμενη εβδομάδα τους περιορισμούς για ταξιδιώτες από ΗΠΑ, ΕΕ, Βρετανία

H Eλλάδα σκοπεύει να μην υποχρεώνει πλέον σε 7ήμερη καραντίνα τους ταξιδιώτες από Ευρ. Ένωση, ΗΠΑ και τέσσερις ακόμα χώρες ( Βρετανία, Σερβία, Ισραήλ και Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα), αν εχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερ το μεσημέρι της Τετάρτης.


Το δημοσίευμα του Ρόιτερ επισημαίνει πως την προηγούμενη εβδομάδα ήρθη η υποχρέωση των ταξιδιωτών από το Ισραήλ να μπαίνουν σε καραντίνα για μια εβδομάδα, εφόσον έχουν εμβολιαστεί ή έχουν βρεθεί αρνητικοί στο σχετικό τεστ.

Σύμφωνα πάντα με το Ρόιτερ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπ. Τουρισμού που μίλησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας, είπε πως «σταδιακά θα άρουμε τους περιορισμούς, ξεκινώντας την ερχόμενη εβδομάδα, ενόψει του ανοίγματος [του τουρισμού] στις 14 Μαϊου.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε δε πως  οι ταξιδιώτες από Ευρ. Ένωση, ΗΠΑ, Βρετανία, Σερβία, Ισραήλ και Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα θα επιτρέπεται να έρχονται στην Ελλάδα από τα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανίων, Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης και Κέρκυρας, καθώς και από δύο χερσαία περάσματα.

Οι ταξιδιώτες από αυτές τις χώρες δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα, αν αποδεικνύουν ότι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του covid-19 ή επιδείξουν αρνητικό PCR τεστ στο οποίο να έχουν υποβληθεί (έως) 72 ώρες πριν την άφιξή τους, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος πάντα σύμφωνα με το Ρόιτερ, προσθέτοντας πως θα υπόκεινται στους εσωτερικούς μόνο περιορισμούς λόγω lockdown.

Το δημοσίευμα του Reuter:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)