to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:18 | 27.01.2023

Κοινωνία

Ρόδος: «Τσάκισε» το νησί η κακοκαιρία - Οι άνεμοι άγγιξαν τα 10 μποφόρ

Αποκόπηκε συγκοινωνιακά από την Πέμπτη το βράδυ η Ρόδος και τα υπόλοιπα νησιά, με τα σχολεία να παραμένουν την Παρασκευή κλειστά


(φωτ.: FACEBOOK/Georgios Emm Bakiris)

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν προβλήματα στο νησί της Ρόδου, με τους θυελλώδους ανέμους να πνέουν έως και 10 μποφόρ.

Από την κακοκαιρία που έπληξε το νησί προκλήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές του νησιού. Η Πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις για την απομάκρυνση δέντρων και κλαδιών που έπεσαν στο οδόστρωμα.

Ζημιές προκλήθηκαν από τους ανέμους στην παραλιακή οδός των Αφάντου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, Γιώργο Μπακίρη, στην περιοχή Χελιδόνια το υπέδαφος της ασφάλτου έχει «σκαφτεί» από το κύμα. Με ανάρτησή του στα social media συνέστησε στους οδηγούς να αποφεύγουν τη διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο, ενώ συνεργεία του Δήμου Ρόδου έσπευσαν για τις πρώτες αναγκαίες παρεμβάσεις.

Το νησί παρέμεινε μη προσβάσιμο δια θαλάσσης και αέρος έχουν απαγορευτεί όλα τα δρομολόγια των πλοίων ενώ καμία αεροπορική πτήση δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με την dimokratiki.gr μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για τους επιβάτες της πτήσης Α3 218 της Aegean με ώρα αναχώρησης από Αθήνα 21:55. Το αεροσκάφος, λόγω των ισχυρών ριπών του ανέμου δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Διαγόρας και επέστρεψε πίσω στην Αθήνα.

Με απόφαση του Δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη τα σχολεία όλων των βαθμίδων παρέμεινα κλειστά την Παρασκευή για να περιοριστούν οι μετακινήσεις κατά τις ώρες που προβλεπόταν η κορύφωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και η ασφάλεια των μαθητών των γονιών τους και των εκπαιδευτικών.

Το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε στην δυτική πλευρά του νησιού δυνατή βροχή και έντονη χαλαζόπτωση.

Πηγή: avgi.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)