to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:19 | 02.06.2021

Κοινωνία

Ρόδος: Σάλος με βίαιη προσαγωγή πλανόδιας μουσικού - Ειρωνικά χειροκροτήματα από παρευρισκόμενους

Κυριολεκτικά σηκωτή προσήγαγαν μια γυναίκα πλανόδια τραγουδίστρια αστυνομικοί στη Ρόδο για να εισπράξουν έντονες αποδοκιμασίες αλλά και ειρωνικά σχόλια από τους παριστάμενους


Έκρηξη οργής και αντιδράσεις αποδοκιμασίας προκαλεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η σύλληψη πλανόδιας τραγουδίστριας στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

rodos1

Το περιστατικό έγινε γνωστό μέσα από τη δημοσιοποίηση δύο βίντεο από χρήστρια της εφαρμογής Tik Tok. Στο πρώτο φαίνεται ότι η γυναίκα τραγουδούσε με τη βοήθεια κάποιας συσκευής στη μέση μιας πλατείας και στο δεύτερο η βίαιη προσαγωγή της.

rodos3


Στα δυο βίντεο, που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, οι χρήστες αποδοκιμάζουν έντονα τη στάση των αστυνομικών ενώ υπό το πρίσμα των μαφιόζικων δολοφονιών κάποιοι φώναξαν «πατάξατε το οργανωμένο έγκλημα».

Οι αστυνομικοί, υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των παρευρισκόμενων, οδήγησαν με τη βία τη γυναίκα στο περιπολικό. «Ντροπή σας για την Ελλάδα. Δεν έχετε το δικαίωμα να το κάνετε» φώναζε η μουσικός όπως φαίνεται στο βίντεο.

@dimitra.in.greek.islands

Reply to @nemesistisis

Ο υπεύθυνος Τυπου της Αστυνομικής Διευθυνσης Ρόδου, κ. Βασιλάκης απέδωσε τη σύλληψη σε απείθεια.

@dimitra.in.greek.islands

##greece ##rhodes ##rhodesisland ##police ##policemen ##viral ##fyp ##foryou ##spreadtotheworld ##greekpolice ##greecetiktok ##covid19 ##rules ##innocent ##woman

Σ. Αναγνωστοπούλου για σύλληψη πλανόδιας μουσικού στην Ρόδο: Οι «ξεχασμένοι» του πολιτισμού δεν είναι επικίνδυνοι

«Πλέον φαίνεται πως η μουσική και οι μουσικοί του δρόμου εντάσσονται στο έγκλημα πόλεων και ίσως αύριο να επικηρύσσονται», σημειώνει σε δήλωσή της η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Σ. Αναγνωστοπούλου

Αναλυτικά, η δήλωση της Σ. Αναγνωστοπούλου:

«Πως μετριέται αλήθεια για τις διωκτικές Αρχές, στην κλίμακα του οργανωμένου εγκλήματος ‘’η απείθεια’’ μιας μουσικού που εξασκεί την τέχνη της στους δρόμους της Ρόδου; Προφανώς πολύ ψηλά, γι’ αυτό και τη συνέλαβαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Η σημερινή προσαγωγή της πλανόδιας μουσικού δείχνει απροκάλυπτα πως η  κυβέρνηση είναι απόλυτα αποσυνδεδεμένη από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι του πολιτισμού, οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν, μετά από μια γκρίζα χρονιά ‘’αφωνίας’’, κουρασμένοι από αδιαφορία και παραμέληση, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να εκφραστούν, διαδίδοντας την τέχνη τους δημόσια, επιδιώκοντας να ακουστούν, να εργαστούν, έστω και μ’ αυτό τον τρόπο.

Αντίθετα η κυβέρνηση κάνει τα πάντα, έτσι ώστε ο πολιτισμός αν δεν  παραμένει το ‘’τυφλό’’ σημείο στην οπτική της, να φαντάζει μάταιος και επικίνδυνος, χωρίς κοινωνική αξία και οι εργαζόμενοι σ’ αυτόν να είναι οι ξεχασμένοι παρίες που τολμούν να έχουν και ανάγκες.

Σήμερα μάλιστα πέρασαν και σε μια άλλη διάσταση, αυτή της παραβατικότητας. Πλέον φαίνεται πως η μουσική και οι μουσικοί του δρόμου εντάσσονται στο έγκλημα πόλεων και ίσως αύριο να επικηρύσσονται.

Συνέλθετε επιτέλους κύριοι Χαρδαλιά και Χρυσοχοίδη, οι ‘’ξεχασμένοι’’ του Πολιτισμού δεν είναι επικίνδυνοι, απλώς έχουν και αυτοί απαιτήσεις».

tags: Ρόδος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)